Pressman újra magyar bírókkal “tárgyalt”

Ismételten hazánk belügyeibe szólt bele az amerikai deviáns nagykövet? Tovább folytatódik az igazságszolgáltatás ideológiai befolyásolása? 

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Fontos beszélgetést folytattunk az Országos Bírói Tanács vezetőivel a Tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munkájukról és a Tanácsnak a magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepéről – írta David Pressman nagykövet az Egyesült Államok magyar nagykövetségének hivatalos oldalán.

Pressman újabb találkozója az OBT tagjaival ismételten komoly botrányt okozhat, mint ahogyan a tavalyi megbeszélése is a tanács két tagjával, Matusik Tamás és Vasvári Csaba bírókkal. Az egy évvel ezelőtti eset, mind bírósági körökben, mind a nyilvánosságban felháborodást okozott, amely kapcsán később megszólalt a tanács, többek között azt állították, hogy egy rutinszerű találkozóról volt szó, amelynek elvi kerete a „demokráciákban teljesen szokásos mód”.

A Kúria elnöke, Varga Zs. András ugyanakkor rámutatott, hogy az egyes nagykövetségek természetesen kapcsolatot tartanak a fogadó állam intézményeivel, viszont a hivatalos kapcsolatok helyszíne általában a fogadó állam intézményének székhelye. A Kúria elnöke hozzátette, hogy nincs tudomása arról, hogy az OBT és az Amerikai Egyesült Államok nagykövetének kapcsolata az októberi két OBT-ülés bármelyikén napirenden szerepelt volna.

David Pressman egyre jobban belemászik Magyarország belügyeibe. Több esetben szinte gyarmattartóként szólal meg, utasítgat. A többpólusú világrend újraalakulásának hajnalán mi mégis a világ csendőreként tetszelgő USA teljes uralma alá kerülhetünk?

HVIM: 1956 – Ruszkik haza! 2023 – Jenkik haza!

Gyermekvédelemre hivatkozva rendezett ismét gyermekmegrontó programot az LMBTQP-lobbi Budapesten

A szovjet megszállókat dicsőítette az amerikai nagykövet

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)