A szovjet megszállókat dicsőítette az amerikai nagykövet

David Pressmantől már megszokhattuk, hogy a magyarok ellen ügyködik amikor csak tud, de minden határt átlépett, amikor a magyaroknak oly sok szenvedést, kínt és félelmet okozó szovjet megszálló csapatok bevonulását méltatta a holokauszt meneten.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

2023. április 16-án, vasárnap volt a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja, egyúttal az Élet Menete is, a holokauszt áldozataira emlékező séta a VIII. kerületi Koltói Anna térről a VII. kerületi Bethlen Gábor térre haladt.

Az eseményre meghívták David Pressmant is, az amerikai nagykövet is beszédet mondott. Ennek teljes szövege felkerült az amerikai nagykövetség honlapjára, ebben található a következő mondat: „Amikor összegyűlünk, hogy újra elmeséljük a holokauszt történetét,

joggal dicsőítjük a felszabadítókat,

rácsodálkozunk a túlélők kitartására és emberségére, valamint a megölt milliók miatti felbecsülhetetlen veszteségre”.

Pressman itt a szovjet megszállókra gondolt, akik egyes rétegek számára felszabadítóként jelentek meg 1945 tavaszán, ám a megerőszakolt lányoknak, a kifosztott és meggyilkolt magyaroknak korántsem volt pozitív a bevonulásuk, és az azt követő több évtizedes itt tartózkodásuk alatt is vasököllel irányították az országot, emellett vérbe fojtották az 1956-os forradalmat is. Ugyanazon forradalmat, amelynek jelszavát használva David Pressman a közelmúltban a kormánynak üzent. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége által támogatott plakátok egyik felén egy „Ruszkik haza” fehér falfelirat fotója látható. Ezt egészítették ki azzal, hogy „1956 Magyarország, 2023 Ukrajna”.

A másik felén az szerepel, hogy

béke akkor lehet Ukrajnában, ha az orosz megszálló hadsereg kivonul”.

A Hatvannégy Vármegye Ifjusági Mozgalom a plakátok megjelenése után korrigálta is a képzavart az ukrán-orrosz konfliktussal kapcsolatban.

Az akcióval kapcsolatos közlemény IDE kattintva érhető el.

HVIM: 1956 – Ruszkik haza! 2023 – Jenkik haza!

A CIA megpróbálja befolyásolni Magyarország belügyeit

(Mandiner – Szent Korona Rádió)