Az MCC médiaiskolájának vezetője elvitte a diákjait a Nemzeti Múzeum cenzúrázott sajtófotó-kiállítására

A Gulyáságyú Média vette észre, hogy a Fideszhez több szálon kötődő Mathias Corvinus Collegium (MCC) Média Iskolájának vezetője, Boris Kalnoky is méltatta azt a fotókiállítást, amiből belpolitikai botrány alakult ki.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Kalnoky azt írta a Twitteren, hogy elvitte a diákjait a tárlatra, amely

minden elemében lenyűgözte őket.

A Fidesz-közeli MCC-ben magas posztot betöltő Kalnoky posztjának tartalma azért érdekes, mert a Magyar Nemzeti Múzeum kiállítása körül hetek óta folyik a politikai csatározás, amelyben a Fidesz fősodra szélsőségesebb álláspontot vett fel. Az ügy úgy kezdődött, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője felemelte a szavát az LMBTQ-propagandát terjesztő  a World Press Photo kiállítás ellen, amiért a tárlatban szerepel egy melegek idősotthonában készült sorozat. Dúró feljelentése nyomán Csák János kulturális miniszter utasította a múzeumot, hogy szigorítson a beléptetésen, és csak 18 éven felülieket engedjen be. Miután a szintén fideszes L. Simon László, a múzeum igazgatója ennek nem tett eleget arra hivatkozva, hogy senki személyi igazolványát nem kérhetik el beléptetéskor, hétfőn menesztették.

Boris Kalnoky az osztrák Die Presse és a német konzervatív lap, a Die Welt magyarországi tudósítója volt. Az MCC egy tehetséggondozó intézmény, amely a Kárpát-medencében nyújt kiegészítő oktatást általános és középiskolásoknak, valamint egyetemistáknak. Az MCC egyben a kormány elitképzési stratégiájának kulcseleme, így számos szálon kötődik a Fideszhez, rengeteg állam által juttatott forrásból is gazdálkodik.

Agyrém: mesterséges intelligenciával pótolná a tanárokat az MCC igazgatója

Kirúgták a Nemzeti Múzeumtól L. Simon Lászlót, mert „olyan magatartást tanúsított, amely a munkaviszonya fenntartását ellehetetlenítette”

(Telex nyomán Szent Korona Rádió)