Embercsempészek közötti folyamatos háborúkról és terrorveszélyről számolnak be a titkosszolgálatok a déli határon

Még véres szamurájkardot is talált a Pesti Srácok stábja a legutóbbi embercsempész bandák közötti leszámolás helyszínén. Ezek, most már a tálibok érdekeltségeit is szolgáló bűnözők, folyamatosan rettegésben tartják a környék lakosságát a jelenlétükkel és egymás lemészárlásával, amit a magyar titkosszolgálatok is megemlítenek jelentéseikben.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Egy héttel ezelőtt a déli határ szerb oldalán, az embercsempész bandák közötti eddigi legdurvább összecsapásban – a helyi hírek szerint – hat ember halt meg, öten pedig megsérültek. És ez csak egyetlen éjszaka mérlege volt. Egy olyan éjszakáé, amikor hét órán át szinte megállás nélkül szóltak a fegyverek az erdőben. Az Akta stábja éppen akkor forgatott a helyszínen, amikor a szerb hatóságok bevetése szintet lépett és különleges egységek, egyenruhások százaival települtek a Délvidékre, hogy megtisztítsák a fegyveres embercsempész terroristáktól az erdőket. Exkluzív helyszíni riportjukban nemcsak azt mutatják meg, hogyan épült a különleges egységek tábora és hogyan kezdődött a bevetés, hanem megmutatják azt a Horgos melletti területet, amit korábban a rendőrök sem mertek megközelíteni. A Szelevényi erdőben, a régi majorságban, ahová most Az Akta stábja bejutott, volt hogy több ezer migráns tanyázott. Itt történt egy hete az összecsapás – a helyszínen nemcsak a leszámolás nyomait, hanem egy véres szamurájkardot is találtak. A helyszínen megtapasztalhatták a magyar titkosszolgálatok a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló, nyilvánosságra hozott jelentésének borzalmas valóságát.

2015 óta tart a migrációs válság, Szerbia vendégszeretően viszonyult az érkezőkhöz, de ők visszaéltek ezzel a vendégszeretettel

-mondta Dejan Luković a szerbiai rendőrség segédigazgatója, aki a napok óta tartó akciót irányítja, földön és levegőben. A rendőrség és a csendőrség speciális egységei több száz fővel és páncélozott járművekkel takarítanak. 870, 157, 78 – egymás után érkeznek a számok, melyik nap éppen mennyi illegális migránst gyűjtöttek be.

Ma még sokan vannak azon a véleményen, hogy a látványos, valóban nagy horderejű akció valójában a választások kampánydíszlete. Addig viszont, ameddig a különleges erők a helyszínen vannak, valóban biztonságosabb a környék.

Fotó: PS

Időközben Szlovákia is lépett. Robert Fico szlovák miniszterelnök és Matus Sutaj Estok belügyminiszter bejelentették, hogy nagy erőket vonultatnak fel a Magyarországgal közös határon.

Az illegális bevándorlás, ha nem figyelünk rá, a terrorista szervezetek megjelenését eredményezheti

– közölte az új szlovák kormány. A szlovák hatóságok látványos akciója a héten nagyobb részt lezárult.

A titkosszolgálatok igazolják, hogy terrorszervezetek jelentek meg a déli határnál

Magyarországon titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál tapasztalt terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről.

Mostantól nyilvános a titkosszolgálatok jelentése a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről. Világosan látszik, micsoda kockázatot jelent Európa biztonságára a felelőtlen brüsszeli migrációs politika

– foglalta össze legújabb Facebook-posztjában Kocsis Máté. A Fidesz frakcióvezetője részletezte, hogy

  • a szerb–magyar határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek, mint az ISIS, al-Káida;
  • egyre több európai célpontú terrorcselekményre vonatkozó információ keletkezik a térségből;
  • a tálibok is jelen vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival;
  • a tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte az afgán embercsempészek tevékenységét;
  • rendszeressé váltak az erőszakos cselekmények és a fegyverhasználat a határon.

Terrorizmus és migráció – Részletek a Nemzeti Információs Központ titkosítás alól feloldott októberi jelentéséből

A felvidéki zöldhatárhoz is határőröket telepítenek a migránsok miatt

Migránsleszámolás a déli határnál: legalább hárman meghaltak

Államosítják a tálibok az európai embercsempész bizniszt

(Pesti Srácok – Szent Korona Rádió)