A felvidéki zöldhatárhoz is határőröket telepítenek a migránsok miatt

Robert Fico szlovák miniszterelnök és Matus Sutaj Estok belügyminiszter bejelentette, hogy Szlovákia hétfő este nagyszabású haderőt telepít Magyarországgal közös határára.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

“Az embereknek egyszerre kell békésebben és biztonságosabban élniük annak fényében, ami a világban történik” – hangsúlyozta Robert Fico, hozzátéve:

“Az illegális bevándorlás, ha nem figyelünk rá, a terrorista szervezetek megjelenését eredményezheti.”

A Teraz szerint a miniszterelnök üdvözölte, hogy a szlovák minisztérium az illegális bevándorlás kezelését prioritásnak tekinti. Hozzátette, hogy a belügyminisztérium és a Szlovák Köztársaság fegyveres erői “elég nagy élőerőt és jelentős mennyiségű hadifelszerelést” telepítenek a teljes magyarországi zöldhatárhoz.

Sutaj Estok hangsúlyozta: a zöldhatár teljes körű védelmére törekednek. A szlovák minisztérium ehhez masszív személyi és technikai támogatást tervez bevetni. Kijelentette, hogy a helyzet világszerte rendkívül súlyos. A miniszter nagy illegális bevándorlási hullámra számít, ezért kérte a biztonsági tanács összehívását.

Szlovénia határellenőrzést vezetett be

Az Európa nagyvárosaiban jelentkező terrorveszély miatt Szlovénia is úgy döntött, hogy felfüggeszti a schengeni egyezményt, és bevezeti a határellenőrzést a magyar és a horvát határnál.

A korlátozások október 21-én, szombaton léptek érvénybe, és legalább a hónap végéig visszaállítják a határellenőrzést Magyarország és Horvátország határszakaszain.

Közel 20 elkövetőre csaptak le a rendőrök a szerb–magyar határ menti lövöldözéseket követően

Migránsleszámolás a déli határnál: legalább hárman meghaltak

(Index nyomán Szent Korona Rádió)