Magyarország is nemmel szavazott a Gázai övezetben szorgalmazott humanitárius békére

A “békepárti Magyarország” nemmel szavazott a Gázai övezetben szorgalmazott humanitárius fegyverszünetre. A javaslatra további 13 filoszemita ország szavazott nemmel az ESZN pénteki közgyűlésén.

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az ENSZ-közgyűlés pénteken nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amelyben haladéktalan és tartós humanitárius fegyverszünetet szorgalmaz a Gázai övezetben az ellenségeskedések beszüntetése végett.

A dokumentum egyebek között elítél minden erőszakot az izraeli és a palesztin polgári lakossággal szemben, követeli a túszul ejtett civilek haladéktalan és feltételek nélküli szabadon engedését, valamint a humanitárius segélyszállítmányok akadálytalan bejutását a palesztin térségbe.

A határozat kimondta, hogy a közgyűlés “határozottan elítéli a palesztin civil lakosság kényszerű áttelepítésére irányuló próbálkozásokat” és felszólítja Izraelt, hogy vonja vissza a Gázai övezet északi részének kiürítésére vonatkozó utasítását, amelynek keretében csaknem 1,1 millió helyi lakost szólítottak fel arra, hogy a Gázai övezet déli részébe vonuljanak.

Nagy rejtély, hogy az állítólag “békepárti”, mindig “békére törekvő”, és az orosz-ukrán konfliktusban is mielőbbi fegyverszünetet szorgalmazó Fidesz-kormánynak mi volt a határozatban olyan felháborító, hogy nem támogatták azt?

Megindult a szárazföldi offenzíva

Izraelt persze semmilyen nemzetközi határozat nem érdekli, így a több napos terrorbombázást követően a zsidó állam megindította a teljes körű támadást a Gázai övezet ellen, mely előtt figyelmeztették a bent tartózkodó újságírókat, hogy biztonságuk nem garantált.

A Vörös Félhold, az Egészségügyi Világszervezet, az Orvosok Határok Nélkül, az Unicef és más segélyszervezetek közölték, hogy minden kapcsolatuk megszakadt a gázai munkatársaikkal. A palesztin telefonszolgáltató, a Paltel közölte, hogy a telefonkapcsolatok és az internetszolgáltatás megszűnt – írta meg a Guardian nyomán az Index.

“Gáza szinte teljesen kifogyott az üzemanyagból, és hatalmas egészségügyi katasztrófa küszöbén áll”

− közölte pénteken Philippe Lazzarini, az ENSZ palesztin embereket segélyező ügynökségének vezetője. Az Unesco szerint Izrael bombázása több mint 200 iskolát rongált meg − a gázai iskolák mintegy 40 százalékát. Az ENSZ segélyszervezete (UNRWA) közölte, hogy az előző 24 órában 14 munkatársa vesztette életét.

Legalább 200 tűzszünetért tüntető zsidót tartóztattak le New Yorkban

Tovább zajlik a gázai népirtás: Október 27-e, a háború eddigi legsúlyosabb napja

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)