Legalább 200 tűzszünetért tüntető zsidót tartóztattak le New Yorkban

Több száz embert őrizetbe vettek a hatóságok pénteken, New Yorkban egy zsidó mozgalom által szervezett, a Gázai övezet izraeli bombázása elleni tüntetésen – közölte a rendőrség és a szervezők.

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.
A New York-i rendőrség legalább 200 ember őrizetbe vételéről számolt be, a szervezők pedig azt állították, hogy több mint 300 embert tartóztattak le, amikor a tüntetést a New York-i Grand Central pályaudvaron belül feloszlatták.
A helyszínen készült fényképeken bilincsbe vert fiatalok hosszú sora látható, akik fekete pulóvereket viseltek, amelyeken fehérrel a “Nem a mi nevünkben (történik)” és a “Tűzszűnet”, valamint a “Tűzszünetet most” felirat volt olvasható.
A tömeges ülősztrájkot a Jewish Voice for Peace-New York City, vagyis a Zsidó Hang a Békéért csoport New York-i részlege szervezte, amely részeként több ezer résztvevő zárta el a vasútállomás fő csarnokát.
“Ez volt a legnagyobb polgári engedetlenségi akció, amelyet New York City húsz éve látott”
– mondták.

A felvételeken látszott, hogy az állomás tele van tüntetőkkel, akik “A palesztinoknak szabadnak kell lenniük” és “Gyászoljuk a halottakat, harcoljunk, mint a pokol az élőkért” feliratú transzparenseket is feltartottak.
May Ye rabbi a szervezők által kiadott nyilatkozatban azt írta:
“A szombat általában a pihenés napja, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy pihenjünk, miközben népirtást hajtanak végre a nevünkben A palesztinok és az izraeliek élete összefonódik, és a biztonság csak az igazságosságból, az egyenlőségből és a mindenki számára biztosított szabadságból fakadhat.”
(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)