Tovább zajlik a gázai népirtás: Október 27-e, a háború eddigi legsúlyosabb napja

Nem nyugszanak a cionisták, tovább folytatják az ártatlan civilek elleni csapásokat. Ezek voltak a tegnapi nap főbb történései:

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

– Tegnap volt a háború kezdete óta a legsúlyosabb bombázás Gáza ellen. Estétől kezdve a tüzérséget is bevetették. A szörnyű humanitárius helyzet mellett mostanra minden fontosabb kommunikációs csatornát elvágtak, a Gázai övezetben teljes internet- és mobiltelefonos áramszünet van.

– Október 27-én nagyon kora reggel amerikai F-16-os vadászgépek csapást mértek az IRGC-hez köthető célpontokra a szíriai Al-Bukamalban – közölte a Pentagon.

– Több azonosítatlan drón zuhant le Egyiptomban. A drónokat feltehetően a Houthik indították Jemenből, és a Vörös-tenger felett Izrael felé repültek, ahol az IAF elfogta őket, és a roncsok egyiptomi területre zuhantak.

– A Hezbollah a határ túloldalán támadta az IDF állásait, több ellenséges katonát megölve és megfigyelő- és kommunikációs berendezéseket megsemmisítve.

– Izrael válaszul a szokásos módon Dél-Libanon ágyúzásával válaszolt. Az északi front azonban még mindig nagyon csendes.

– Izrael állítólag több, Szíriából a megszállt Golán-fennsíkokra kilőtt lövedéket fogott el, és az IDF válaszul ágyúzta a kilövőhelyeket.

– Az Iszlám Ellenállás jelentések szerint az iraki Ayn Al-Assad bázist, a szíriai Al-Tanf bázist, és valószínűleg a szíriai Kharab Al-Jir és Al-Omar bázisokat is célba vette. Egyelőre csak az Ayn Al-Assad és az Al-Tanf elleni támadást vállalták hivatalosan.

– Az IDF bejelentette, hogy “ma este kiterjesztik a szárazföldi műveleteket a Gázai övezetben”, ami széles körű tudósításokhoz és spekulációkhoz vezetett, miszerint hivatalosan is megkezdődött a szárazföldi offenzíva a Gázai övezetben.

– Néhány órával az IDF nyilatkozata után izraeli tankok vonultak át a Gázai övezetbe, és Beit Hanoun közelében összecsapásokról érkeztek jelentések. A gázai teljes médiaszünet miatt azonban lehetetlen pontosan felmérni az izraeli behatolás mértékét, és azt, hogy valóban megkezdődött-e a teljes körű szárazföldi offenzíva.

– Ciszjordánia számos városában, köztük Dzsenínben, Nábluszban és Jeruzsálemben nagy Hamász-párti gyűlésekre került sor.

– A szárazföldi offenzívával kapcsolatos találgatások az éjszaka folyamán is folytatódtak, mivel az izraeli hírügynökségek többnyire igyekeznek lekicsinyelni a jelenlegi behatolást, míg amerikai források azt állítják, hogy a mai este valóban egy nagyszabású szárazföldi offenzíva kezdetét jelenti. Egyes források arról számolnak be, hogy az invázió nem egy gyors mozdulattal, hanem szakaszosan történhet, és azt mondják, hogy ez lehetett az első szakasz kezdete.

-Az egyiptomi Vodafone azt állítja, hogy mobiltornyokat telepít az egyiptomi Rafahban, hogy a gázai palesztinok továbbra is lefedettséget kapjanak, és dokumentálni tudják a jelenleg is zajló atrocitásokat.

Izrael a sajátjátjaikat sem kíméli, ha azok a Gázai övezetben töltik fogságukat

(Middle East Spectator nyomán Szent Korona Rádió)