Végre elindulhat az Izraeli háborús bűnök felderítése?

Háborús bűnökkel vádolja Izraelt az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala, a vádak között szerepelnek a Gázai övezet teljes blokádja során történt incidensek, és a civilek elleni brutális támadások is. A legfőbb vádpont azonban az, hogy a cionista állam  a támadásai nagy részét a civil lakosság ellen követi el a kollektív bűnösség elve alapján. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

“A kollektív büntetés háborús bűn” – jelentette ki pénteken Ravina Shamdasani, a főbiztos szóvivője, az övezet lakosságát ért izraeli megtorlás azonnali beszüntetését követelve.

A szóvivő hangsúlyozta:

a Gázai övezetbe „zárt”, kollektív büntetéssel sújtott 2,2 millió ember számára humanitárius katasztrófahelyzet alakult ki.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken közölte, hogy tudomásuk szerint ezer azonosítatlan holttest még mindig a romok alatt van az övezet területén.

Richard Peeperkorn, a WHO területi képviselője ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy az azonosítatlan holttestek nem számítanak bele a hivatalos halálozási számba.

A pénteki nap folyamán egy orvosi csapat és 10, segélyszállítmánnyal megrakott teherautó lépett be a Gázai övezetbe az egyiptomi Rafah határátkelőhelyen keresztül – közölte a Reuters hírügynökség egy palesztin határőr információira hivatkozva.

Izrael a sajátjátjaikat sem kíméli, ha azok a Gázai övezetben töltik fogságukat

Izrael azt tervezi, hogy elárasztja a Hamász alagutakat ideggázzal?

(Vadhajtások.hu nyomán Szent Korona Rádió)