Közel 20 elkövetőre csaptak le a rendőrök a szerb–magyar határ menti lövöldözéseket követően

Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a szerb–magyar határ közelében migránscsoportok és embercsempész bandák között. Szeptember végén például automata fegyverekkel lőttek szerb–magyar járőrcsoportokat. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

15-20 embert fogtak el a rendőrök a szerb–magyar határ túloldalán fekvő Horgoson, ahol legalább hárman meghaltak egy lövöldözésben péntek hajnalban – jelentette a közmédia helyszíni tudósítója az M1 csatorna délutáni híradójában.

A tudósító szerint a rendőrök sokkal több elfogásra számítottak, mert a helyiek beszámolója és saját tapasztalatuk szerint is lényegesen több illegális bevándorló tartózkodik a környéken, az autópálya mellett, a magyar határzár közvetlen közelében, bár ők könnyen el tudnak menekülni az erdős, cserjés területekre.

A rendőrök az M1 tudósítása idején még mindig a lezárt helyszínen voltak, de több rabszállító és rendőrautó is elhagyta a területet.

A szerb rendőrség közlése szerint legalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült a migránsbandák közötti lövöldözésben, amely pénteken hajnalban tört ki Horgos külterületén.

Tűzharc tört ki a magyar határ mellett és több robbanás is történt

Halálos tűzpárbajt vívtak a migránsok egy délvidéki iskola közelében

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)