Elon Musk segít a gázai segélyszervezeteknek a kommunikációban, miközben az USA még mindig a Hamász ellen uszítja a népet

Az Amerikai Egyesült Államok még mindig a Hamászt tartja a palesztinok ellenségének, miközben azzal nem is törődnek, hogy az izraeli hadsereg több millió civiltől vágta el az áram- és internetszolgáltatást Gázában. Elon Musk segítséget ajánlott fel, és Starlinket biztosít a gázai segélyszervezeteknek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Miközben Izrael szárazföldi inváziót indított Gáza ellen, Elon Musk azt mondta, hogy “a Starlink támogatni fogja a nemzetközileg elismert segélyszervezetek összeköttetését Gázában”.

Musk ezt a megjegyzést Alexandria Ocasio-Cortez New York-i kongresszusi képviselőnőnek válaszolva tette, aki aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Izrael elvágta a gázai övezet kommunikációját.

“Elfogadhatatlan, hogy egy 2,2 milliós lakossággal szemben minden kommunikációt megszakítunk. Újságírók, egészségügyi szakemberek, humanitárius erőfeszítések és ártatlanok kerülnek veszélybe. Nem tudom, hogyan lehet egy ilyen cselekedetet védeni. Az Egyesült Államok történelmileg elítélte ezt a gyakorlatot.”

– írta Ocasio-Cortez.

Megjegyzései Husam Zomlotnak a Gázában élő családja miatt érzett aggodalmára utaltak. Zomlot, aki az Egyesült Királyságban működő palesztin misszió vezetője, azt mondta:

“Órák óta próbálom elérni a családomat Gázában, sikertelenül. Minden távközlési és internetkapcsolat megszűnt, miközben az izraeli csapások szó szerint elpusztítják Gázát a levegőből, a szárazföldről és a tengerről. Hány ártatlan embert: gyerekeket, szülőket és nagyszülőket fognak még megölni, mielőtt a világ közbelép?”

“Támogatni fogjuk az ENSZ-t és más nemzetközileg elismert segélyszervezeteket”

– reagált Ocasio-Corteznek Musk.

Ocasio-Cortezt azért savazzák, mert szimpatizál a Hamásszal, mivel ő és a progresszív frakció többi tagja tűzszünetre szólított fel a térségben. A Hamász is tűzszünetet követel. A Gázai övezetbe ömlik a segély, amit részben az ENSZ is elősegít, és ebbe beletartozik 100 millió dollár az Egyesült Államoktól.

Biden azt mondta, hogy “elsődleges prioritás” a Gázának nyújtott segítség. Beszédében így fogalmazott: “Az izraeli és egyiptomi vezetőkkel folytatott megbeszéléseken megállapodásra jutottam arról, hogy az ENSZ először szállít humanitárius segélyt a gázai palesztin civileknek.”

A segélyek október 14-én kezdtek el gurulni a térségbe.

Ettől függetlenül az elnök a Hamászt gyanúsítja azzal, hogy a palesztin nép ellensége lenne, pedig ellenkezőleg, pont az ő szabadságukért harcolnak. Így nyilatkozott az esetről:

“Ha a Hamász nem téríti el vagy lopja el ezeket a szállítmányokat, akkor megnyitjuk a palesztinok számára az életmentő humanitárius segélyek tartós szállítását.”

Azzal viszont egyáltalán nem volt problémája, hogy Izrael lekapcsolta a kommunikációs csatornákat a térségben, hogy megakadályozza, hogy a Hamász tagjai, és több millió civil kommunikáljanak egymással, miközben Izrael megkezdi a szárazföldi inváziót. Izrael utasította a civileket, hogy hagyják el a területet, és az ENSZ-t hívta segítségül az üzenet átadásához. Egy héttel ezelőtt a területet lekapcsolták az áramszolgáltatásról.

A civileknek kevés lehetőségük van arra, hogy hová menjenek, mivel az egyetlen szárazföldi kijárat a Gázai övezetből a rafahi átkelőn keresztül Egyiptomba vezet, és sem Egyiptom, sem más szomszédos országok nem kívánják befogadni a palesztin menekültek áradatát egy háborús övezetből.

Tovább zajlik a gázai népirtás: Október 27-e, a háború eddigi legsúlyosabb napja

Végre elindulhat az Izraeli háborús bűnök felderítése?

(The Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)