Szlovénia is lezárja keleti határait a veszélyes és agresszív migránsbűnözők miatt

Lengyelország és a szlovák kormány után Szlovénia is úgy döntött, hogy kénytelen szigorítani a határellenőrzéseket a schengeni országok felé is az erősodő migránshullám, és az agresszív illegális bevándorlók miatt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az Európa nagyvárosaiban jelentkező terrorveszélyek miatt Szlovénia úgy döntött, hogy felfüggeszti a schengeni egyezményt és bevezetik a határellenőrzést a magyar és a horvát határnál. Az intézkedést már csütörtökön jóváhagyhatják, az azonban egyelőre nem világos, mikortól kezdődik meg a rendőri ellenőrzés.

Bostjan Poklukar szlovén belügyminiszter az N1 televíziónak megerősítette, hogy Szlovénia felfüggeszti a schengeni egyezményt és bevezetik a határellenőrzést a magyar és a horvát határnál is. Erről már szerdán tájékoztatta a magyar és a horvát belügyminisztert

– írja a horvát Index.

Arra is kitért, hogy a szlovén kormány csütörtökön már jóvá is hagyhatja az intézkedést, amit később megküldenek az Európai Bizottságnak.

Az ideiglenes intézkedés bevezetésének oka ugyanaz, mint Olaszországban: a terrorfenyegetettség növekedése Európában. „Látjuk, mi történt Franciaországban és Belgiumban. Szlovénia sem kivétel” – figyelmeztetett Poklukar, hozzátéve, hogy megelőző jellegű további ellenőrzéseket kívánnak biztosítani a balkáni menekültek útvonalán.

A szlovén miniszter nem kívánta elárulni, mikor kezdik meg a rendőrök az ellenőrzést a határon, mert a bevezetésről még tárgyalnak az Európai Bizottsággal.

Úgy gondolom, hogy ezzel növeljük Szlovénia biztonságát, amely a legfontosabb számunkra. A közel-keleti helyzet bonyolult, mindent meg kell tennünk Szlovénia biztonsága érdekében

– mutatott rá Poklukar. Hangsúlyozta, igyekszik a lehető legkevésbé bonyolulttá tenni a határt nap mint nap átlépők életét.

AK-47-el lövik az embereket Brüsszelben – több halott

Migránsok által szétvert rendőrautók tömege áll a határon

(Index – Szent Korona Rádió)