AK-47-el lövik az embereket Brüsszelben – több halott

Az áldozatok svédek, a belga fővárosban Európa-bajnoki selejtezőt játszik a svéd és a belga válogatott. A támadás motivációja egyelőre nem tisztázott.

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A belga médiában napvilágot láttak felvételek az elkövetőről, aki egy robogón körözött a belvárosban a Neuvieme Ligne körút és a Sainctelette tér között, és egy automata fegyverből tüzelt. Először egy kapualjban álló emberre, majd a két, taxiban ülő, svéd mezt viselő személyre.  A terrorellenes készültség szintjét a legmagasabb, negyedik szintre emelték Brüsszelben. Az ügyészség megerősítette, hogy az elkövetőt vagy elkövetőket még keresik – írta az Euronews.

A lövéseket 19:15 körül hangzottak el a város központjában található Saintelette tér közelében, a mentők és a rendőrség jelentős erőkkel vonultak a helyszínre.

Sajtóinformációk szerint a tettes azt állítja, hogy az ISIS-hez tartozik, és azzal dicsekszik, hogy hitetleneket ölt meg.

Migránsok nyertek pert Magyarország ellen

Migránsok által szétvert rendőrautók tömege áll a határon

Államosítják a tálibok az európai embercsempész bizniszt

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)