Bulgária kivonul az amerikai szektorból?

Megnövekedett a tiltakozások száma Bulgáriában, aminek legfőbb okai az ottani kormány folyamatos oroszok elleni gyűlöletkeltése, vallásellenessége, és az országot elárasztó ukrán termékek ellen való tiltakozás. Nagyon úgy tűnik, hogy a tiltakozások hatására Bulgária elhagyhatja az amerikai szektort.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Patrick Poppel geopolitikai elemzőnek sikerült képet kapnia a Bulgáriában egyre növekvő tüntetéshullámról, amiről nyilatkozott is az Unser Mitteleuropa-nak.

Ahogy számos uniós országban, így a közelmúltban Ausztriában, de az elmúlt hónapokban Hollandiában is óriási ellenállás tapasztalható az uniós politikákkal, különösen az uniós agrárpolitika mezőgazdasági ágazatával szemben.

A most kirobbanó tiltakozások könnyen “tűzvészt” okozhatnak, és még az ortodox papok is a dühödt tiltakozások élére álltak.

Ennek hátterében az állt, hogy a kormány az egész Európában tomboló “járványos” ruszofóbia során a szófiai orosz ortodox templom bezárásával megtagadta a hívektől az épületbe való bejutást, valamint az ott dolgozó papot kiutasították az országból.

A bolgár gazdaságot olcsó ukrán termékekkel elárasztó döntés után is egyik tiltakozás követi a másikat Bulgáriában. A bulgáriai emberek is kezdik felismerni, hogy a kormány a nemzeti érdekek ellenében cselekszik, és csak az EU és a NATO érdekeit szolgálja. Bulgáriában is “kultúrharc” zajlik e tekintetben. Emellett állandóan mesterséges oroszellenes hangulatot keltenek, még akkor is, ha az emberek nem akarnak megfelelni ennek.

A társadalomban egyértelmű megosztottság van, a korrupt elit a kormánypalotákban és az egyszerű emberek az utcán.

Az “Új Nyílt Társadalom” harca az egyház és a hagyományos családi értékek ellen szintén nagy szerepet játszik a tiltakozásokban.

Ezen okok miatt Bulgária, bár az EU és a NATO országai közé tartozik, valószínűsíthető, hogy kilép az amerikai szektorból.

Végleg elszakítja Ukrajnát az ortodox hagyományoktól Zeleszkij?

A “tolerancia bajnokai” többé egy orosz autót sem engednek az EU-s országokba

(Unsere Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)