A “tolerancia bajnokai” többé egy orosz autót sem engednek az EU-s országokba

Az Európai Unió ismét bővítette az oroszokkal szembeni szankciós listát. Most úgy döntöttek, hogy egyetlen orosz rendszámmal rendelkező jármű sem léphet be az EU országaiba. Legyen az üzleti-, vagy magán-célú.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az orosz állampolgárok többé nem léphetnek az Európai Unió területére autóikkal, ha mégis megteszik, az adott tagállamnak el kell koboznia a járművet – írja az Euractiv.com hírportál.

Az EU korábban frissítette az oroszokkal szemben bevezetett szankciók listáját, de nem volt világos, hogy azokat az autókat is el kell-e kobozni, amelyek nem luxusjárművek. Erre most pont került: minden orosz állampolgár járművét le kell foglalni, amivel belépnek azzal a EU területére. A hétfőn kiadott dokumentum szerint nincs jelentősége annak, hogy a járműveket magán-, kereskedelmi vagy üzleti célokra használják, és a korlátozás minden orosz rendszámmal rendelkező járműre vonatkozik.

Eddig úgy volt, hogy csak a luxusautókat kellene elkobozni; ebbe a kategóriába tartoztak az 50 ezer eurónál drágább autók (20 millió forint), minden elektromos és hibrid jármű és az 1900 köbcentinél nagyobb motorral szerelt autók.

A szankció arra nem tér ki egyelőre, hogy mi van azokkal a járművekkel, amelyek orosz állampolgárok tulajdonában vannak, orosz rendszámmal rendelkeznek, de már az EU területén vannak. Állítólag csak Bulgáriában durván 300 ezer orosz állampolgár vásárolt ingatlant, és sokan közülük orosz rendszámú járművel közlekednek.

Fenyegették és elkergették az oroszbarát politikust hazájából

Továbbra is tombol az oroszellenes etnicizmus az “elfogadó” nyugaton

(Vezess.hu nyomán Szent Korona Rádió)