A strasbourgi bíróság kényszerítené rá az LMBTQP-lobbit a bolgár emberekre

Bírósági ítélet mondta ki, hogy Bulgáriának el kell ismernie a homoszexuális párok kapcsolatát. Holott az ország alkotmánya a házasságot kizárólag egy férfi és egy nő kötelékeként határozza meg. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A két homoszexuális bolgár származásúnő 14 éve él együtt, 2016-ban  az Egyesült Királyságban házasságot kötöttek, ezzel kikerülve a bolgár alkotmányt. Hazatérve többször is próbálták elismertetni jogilag a kapcsolatukat, ám azt az állami szervek folyamatosan elutasították mivel az alkotmány a házasságot kizárólag egy férfi és egy nő kötelékeként határozza meg. Ezt követően tovább vitték ügyüket a bíróságon.

Az LMBTQP-lobbitól erősen átitatott strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) szeptember ötödikén nem meglepően az ügyben az ő javukra döntött. Ennek értelmében a bolgár állam köteles olyan jogi keretrendszert kidolgozni, amely lehetővé teszi a deviáns párok számára kapcsolatuk megfelelő jogi elismerést és védelmét.

Tavaly júniusban egy másik ügyben a strasbourgi bíróság arra kötelezte Bulgáriát, hogy fizessen kártérítést egy 26 éves férfi édesanyjának, miután a férfi 2008-ban Szófiában egy “homofób gyilkosság” áldozatává vált. Egyúttal kilobbizták a bolgár törvényhozásnál, hogy a “homofóbiát” súlyosbító körülményként vegye figyelembe a büntető törvénykönyv, ezt a bolgár parlament idén július 23-án hagyta jóvá.

Feltételezhetően további romboló intézkedésekre fogják majd kötelezni a bolgár államot.

Már Hongkongban is el kell ismerni az aberrált párokat

Rejtegetik a tanárok a gyerekek nemi identitásáról készült kérdőíveket a szülők elől egy amerikai iskolában

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)