Rejtegetik a tanárok a gyerekek nemi identitásáról készült kérdőíveket a szülők elől egy amerikai iskolában

Egy amerikai tanári szakszervezet arra utasította a tanárokat, hogy papíron végezzék el a gyerekek “nemi identitásáról szóló” kérdőívet, amit később semmisítsenek is meg. Ennek oka, hogy így még a szülőknek sem árulják el a saját gyerekük kérdőívének az eredményét.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

E-mailben utasította a helyi tanári szakszervezet az iskola pedagógusait arra, hogy semmisítsék meg azokat a dokumentumokat, amelyek a diákok transzneműségéről szólnak, hogy a szülők ne láthassák.

A Jefferson Megyei Oktatási Szövetség (JCEA) által küldött e-mail arról szól, hogy a gyermekek nemi identitásáról készült felmérések adatait nem tárolhatják a nyilvántartásban.

“Ha kérdőívet készítenek, kérjük, hogy azt papíron és ceruzával végezzék – bármilyen digitális feljegyzés maradandóbb, és a szövetségi törvények értelmében bekérhető”

– tartalmazza az e-mail, mivel a szülőknek a oktatási jogokról és adatvédelemről szóló szövetségi törvények alapján jogukban áll átnézni az iskola oktatási nyilvántartásait.

Denise Crawford, helyi anyuka szerint a szülők háta mögött zajló intézkedések sértik a fent említett törvényt.

“Úgy érzem, nem bízhatok a tanárokban. Ez nem politikai kérdés. Egyszerűen csak megszegik a törvényt.”

“Azzal, hogy a tanulóknak egy opcionális lehetőséget biztosítunk arra, hogy megoszthassák az általuk preferált névmásukat, úgy, hogy megőrizzük a magánéletüket, jobban tudjuk biztosítani számukra, hogy tiszteletben részesüljenek, és biztonságban érezzék magukat”

– áll a szakszervezet által kiadott közleményben.

“Bátorítjuk és támogatjuk a pedagógusokat, hogy kövessék a Jeffco kerületi szabályzatát, amely kimondja: Az iskolai személyzet nem hozhat nyilvánosságra olyan információkat, amelyek felfedhetik a tanuló transzneműségére vonatkozó státuszát másoknak, beleértve a szülőket és az iskola más dolgozóit, kivéve, ha erre törvény által kötelezik, vagy ha a tanuló engedélyezte a nyilvánosságra hozatalt”

– részletezték.

“A transznemű tanulóknak joguk van nyíltan beszélni és kifejezni nemi identitásukat és eldönteni, hogy mikor, kivel és milyen mértékben osztanak meg magánjellegű információkat”

– tartalmazza a közlemény.

Külön LMBTQP iskolát nyitnak az USA-ban

LMBTQP tinidráma a Netflixen

(Hit Rádió nyomán Szent Korona Rádió)