Kaliforniában már nem elég a Pride-hónap – Bevezetik a „Transzneműség Történelmi Hónapját”

A közgyűlés állásfoglalása szerint a transzneműség már az európai gyarmatosítás előtt is létezett Kaliforniában, emiatt külön hónappal kell ünnepelni a betegségüket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Kalifornia lett az első amerikai állam, amely meghirdette a „Transzneműség Történeti Hónapját”, az állami törvényhozás szavazása nyomán. A döntés értelmében ezentúl augusztusban ünneplik az államban a transzneműség történetét, amely a képviselők állásfoglalása szerint már jóval az európai gyarmatosítók megérkezése előtt elkezdődött – számol be a Catholic News Agency.

Az ünnep célja, hogy „olyan kultúrát teremtsen, ahol a kutatás és az oktatás területén is elismerik a transznemű kaliforniaiak fontos társadalmi szerepvállalását” – olvasható a határozat szövegében.

Az állásfoglalás szerint a transzneműség már az európai gyarmatosítás előtt is létezett Kaliforniában.

Az állam eszerint a „transz felszabadító mozgalom történelmi epicentruma”, és a transzneműek történelmi szerepét a „közelmúltbeli kultúrharcok”miatt törlik el, és dehumanizálják őket.

Azért augusztusra esett a választás, mert 1966-ban ebben a hónapban törtek ki a comptoni kávéházi zavargások, ahol transzneműek egy erőszakos csoportja fellázadt a rendőrök és a kávéház dolgozói ellen, mert állítólag zaklatták őket,és rosszul bántak velük. A város 1974-ig betiltotta a transzneműséget, de a Tenderloin kerületet, ahol a lázadás történt, később a világ első transznemű kulturális negyedévé nyilvánították.

Transzféreg: Méh átültetést szeretne, csak azért, hogy utána abortálhassa a gyermeket

Már inkább a halált választaná a nemváltó műtéte miatt a kanadai transz

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)