Testi sértést követett el egy szlovén rendőr ellen az afgán migráns

Egy afgán származású férfi fellökött és könnyebb testi sérüléseket okozott egy szlovén-horvát határon dolgozó szlovén származású rendőrnek. A sajtóközleményben még ezek után is a migránsokat mosdatják.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Egy szlovén rendőr könnyebben megsérült, amikor igazoltatás közben fellökte őt egy migráns, aki ezután két társával együtt elmenekült a helyszínről – közölte kedden a koperi rendőrkapitányság.

A megsérült 42 éves rendőr, aki egy vegyes, szlovén-horvát rendőrökből álló járőr tagja volt, szombaton két horvát kollégájával együtt ellenőrizte a határ horvát oldalán lévő Sapjane vasútállomáson a Rijekából Ljubljanába tartó vonat utasait.

Az incidens akkor történt, amikor a rendőrök három férfit leszállítottak a vonatról, és a rendőrautóhoz kísértek őket, hogy ellenőrizzék személyazonosságukat.

Útközben egyikük fellökte az előtte haladó rendőrt, aki elveszítette egyensúlyát és elesett. Ezt kihasználva a három migráns elmenekült a helyszínről.

Vasárnap a dél-szlovéniai Ilirska Bistrica városában a hatóságok őrizetbe vettek egy 18, egy 19 és egy 21 éves afgán állampolgárt, akiket az előző napi incidens elkövetésével gyanúsítanak. A három migránst kedden visszatoloncolták Horvátországba, ahol vizsgálatot indítottak ellenük hivatalos személy elleni erőszak ügyében.

A sajtóközleményben természetesen azt is hangsúlyozták, hogy “egyszeri esetről van szó”, és szentül állítják, hogy “a koperi rendőrkapitányság illetékességi területén eddig nem fordult elő, hogy migránsok rendőrökre támadtak volna.”

Még ezek után is a migránsokat védik, ahelyett, hogy beismernék, a rendőröknek gyakran kell ilyen erőszakkal szembesülniük.

Egy kávézó vendégeire támadtak a késsel felfegyverzett migránsok Szerbiában

„Megerőszakolom Jézust!” – Ordibálta a megvadult migráns

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)