Újabb pride fesztivált akadályoztak meg a hatóságok Koreában

Miután júliusban a szöuli pride kénytelen volt más helyszínt keresni magának, mert a városháza egy keresztény rendezvénynek adta oda a központi teret, most újabb queer fesztivál került hasonló helyzetbe – írja a Hanguk News.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Incshoni Queer Fesztivál szervezői emiatt pert indítanak Incshon város Puphjong kerületének önkormányzata ellen. A fesztiválhoz szeptember 9-ére kérték el az egyik városi parkot, ám az önkormányzat a kérésüket elutasította, és ugyanarra a napra egy keresztény rendezvény megtartását engedélyezte.

A szervezők azt állítják, az önkormányzat megsértette a közterületfoglalási szabályzatban írtakat, amikor a keresztény szervezet kérelmét a területfoglalásra nem a szabályzatban foglalt 60 napos intervallumban engedélyezte, hanem napokkal korábban.

Azzal is vádolják a városházát, hogy megtévesztő információt adtak a deviáns fesztivált rendezők részére. Az időpontra jelentkezésükkor ugyanis azt válaszolták nekik, hogy a szeptember 9-ét már lefoglalta egy helyi hagyományőrző egyesület. Az egyesület azonban nem tudott arról, hogy lefoglalták volna a parkot erre az időpontra. Második megkeresésre az önkormányzat már azt válaszolta, hogy a helyszínt kiadták egy keresztény szervezetnek.

A fesztivál szervezői emiatt eljárást indítanak, mivel úgy vélik, az önkormányzat többszörösen is megsértette a szabályzatot és szándékosan nem volt hajlandó az LMBTQP rendezvény számára elérhetővé tenni a helyszínt, valamint megsértette a közösség gyülekezéshez való jogát.

A kerületi önkormányzata legnagyobb trollá vált az LMBTQP őrülettel szemben, hiszen egyszerűen azzal védekeznek, hogy egy tapasztalatlan munkatárs hibázott az időpontok kiosztásakor és már semmit sem tehetnek az ügyben.

Hát, na. Nem mindenhol látják szerencsére szívesen ezt az elmebeteg társaságot.

Számos országban egyre javul az LMBTQP-helyzet

Hisztiznek az USA erősödő LMBTQP ellenessége és a drag-showk betiltása miatt a kanadai jogvédők

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)