Koreában a keresztények javára döntöttek az LMBTQP őrülettel szemben

Szöulban mennie kell a homoszexuális vonaglásnak a “megszokott”, központi helyéről, ugyanis a városvezetés egy keresztény program foglalását részesítette előnyben. Eközben nálunk ismételten az Andrássy úton mehet az idei vonaglás… 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A szöuli pride szervezői, mint minden évben az esemény létezése óta, idén is benyújtották kérelmüket a helyi városháza előtti tér lefoglalására. Csakhogy idén a július 1-jén tartandó vonaglásnak más helyszínt kell keresni, a városvezetés ugyanis nem adja oda a közterületet a Seoul Queer Culture Festival (Szöuli Queer Kulturális Fesztivál) néven futó eseménynek – írja a The Korea Times.

A városháza ugyanis az azonos időpontra szervezett keresztény koncertet részesíti előnyben. A teret ennek az eseménynek a szervezői kapják meg. A Seoul Queer Culture Festival és a Christian Television Systems keresztény tévétársaság egyszerre pályázott a tér használatára, és a városvezetőség szerint egyik fél sem volt hajlandó másik dátumra áttenni a rendezvényét.

A városvezetés ekkor átpasszolta az ügyet a tér felügyeletével foglalkozó civil tanácsnak, akik a város közterület-használati szabályzatára hivatkozva a keresztény esemény javára ítéltek. A szabályzat szerint ugyanis azonos időpontra tervezett események esetében a “fiatalokat és gyermekeket” megcélzó rendezvények előnyt élveznek.

Tavaly sem volt már biztos a deviánsok helye, hiszen a polgármester hónapokig gondolkodott a tér odaítélésén. A polgármester akkor egy interjúban azt mondta, a következő évtől megtilthatják, hogy a pride rendezvény használhassa a városháza előtti teret, miután a keresztény csoportok felhívták figyelmét annak káros voltára.

S, hogy mi is a progresszívek, a deviánsok valódi arca? Azt a magyar homoszexuális portál, a Humen Online jól tükrözi, hiszen szerintük nekik harcot kell vívniuk a keresztények és konzervatívok ellen: “Dél-Koreában a kereszténységnek egyre nagyobb politikai befolyása van és a konzervatív eszmék ellen az LMBTQ közösségnek folyamatosan harcolnia kell.” Hol is vannak ilyenkor a tolerancia és a béke bajnokai a köreikből?

Keresztény- és egyházüldözést szeretne a hazai antifa és LMBTQP közösség

Működésbe lép a társadalmi immunrendszer? – Lakók szólították fel a Humen Online irodáját

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)