Az anglikán lelkészek túlnyomó része támogatja az azonos nemű párok “házasságát”

Az anglikán lelkészek körében végzett legújabb felmérés eredményéből kiderült, hogy a lelkészek  53,4%-a támogatja az azonos nemű párok egyházi “egybekelését”.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A legutóbbi felmérés 2014-ben készült, nem sokkal az azonos nemű párok polgári házasságának legalizálása után. Akkor még a lelkészek 51%-a úgy vélte, az egyházi ceremónia “helytelen” lenne.

Az előző évben az anglikán püspökök konferenciáján nagy felzúdulást váltott ki, amikor a Canterbury érsek, Justin Welby megerősítette, hogy az 1998-ban hozott határozat, miszerint a melegek közötti szexuális kapcsolat bűn, továbbra is érvényes.

Az új felmérés szerint azonban sajnálatos módon az angliai lelkészek 64,5%-a támogatja annak a tanításnak a megszüntetését, hogy “a homoszexuális gyakorlat összeegyeztethetetlen a Szentírással”. A közvélemény-kutatás szerint a lelkészek 27,3%-a támogatta a melegekre vonatkozó cölibátus követelményének megszüntetését, míg 37,2%-uk azt mondta, hogy hajlandó elfogadni a melegek közötti szexet “elkötelezett” kapcsolatokban, például élettársi kapcsolatban vagy házasságban. A megkérdezettek egyharmada (29,7%) szerint a tanításnak nem kellene változnia.

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók háromnegyede szerint Nagy-Britannia már nem nevezhető keresztény országnak. Csaknem kétharmaduk (64,2%) szerint Nagy-Britannia keresztény országnak nevezhető, “de csak történelmi szempontból, jelenleg nem”.

A kérdőívet 5000, véletlenszerűen kiválasztott lelkésznek küldték el országszerte és 1200 beérkezett választ elemeztek ki.

Az anglikán egyház egyébként idén döntött arról, hogy lelkészeik ezentúl megáldhatják azokat az azonos nemű párokat, akik polgári házasságot kötöttek.

Ilyenkor “fontos” számukra a vallás – LMBTQP ökumenikus provokáció Lengyelországban

Románia továbbra sem ismeri el az azonos nemű párok “házasságát”

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)