A baszkok sem nyugszanak amíg nem jön el a spanyol trianon

A baszk régió fővárosában, Bilbaóban egy koncertsorozatot hirdető plakáton a spanyol jobboldali párt, a VOX vezetője, Santiago Abascal nyakából vér spriccel. Sajnos a mi történelmünkben már láttunk ehhez hasonló példát, hogy hova vezet az amikor a szélsőbaloldallal összefonódott nemzetiségiek szét akarnak szabdalni egy országot. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A plakát a város éves augusztusi fesztiválhete, a Semana Grande alatt jelent meg a közösségi médiában, hívja fel rá a figyelmet a The European Conservative. A hirdetés különböző koncerteket hirdet, a képen pedig Santiago Abascal látható egy autóban ülve a nyakánál egy vérre emlékeztető piros folttal – úgy néz ki, mint akit épp hátulról meglőnek, és a nyakából vagy a tarkójából vér spriccel.

A hírportál emlékeztet, Abascal baszk, harmadik generációs politikus, családját többször megfenyegette az ETA baszk terrorszervezet feloszlása előtt.

Az ügyről elsőként beszámoló Vozpópuli című spanyol lap azt írja, hogy a bilbaói fesztivál idején a városháza által finanszírozott és ellenőrzött programokon kívül rendszeresen szerveznek alternatív programokat, amelyek akár szélsőséges csoportokhoz is köthetőek. Ez a plakát is egy ilyen alternatív rendezvényt hirdet. Azt is hozzáteszik, hogy a múlt héten egy csoport a város utcáin végigvonulva amnesztiát követelt az ETA elítélt tagjainak.

Santiago Abascal pártja, a Vox panaszt tett a bíróságon a plakátok miatt, az azonban elutasította, hogy felfüggessze a plakáton hirdetett koncerteket. Ugyanakkor felkérte a hatóságokat, hogy vizsgálják meg, vannak-e olyan rendezvények, amelyek a terrorizmus dicsőítésének bűncselekményét valósíthatják meg. Ha igen, akkor tartóztassák le a felelősöket.

Joaquín Gadea bíró rámutatott, hogy “jó okok” szólnak amellett, hogy a plakát bűncselekménynek minősülhet, és túlmutathat a véleménynyilvánítás szabadságán.

A Vox, élén vezetőjével, Abascallal elítélte az elnök kivégzését ábrázoló karikatúrát.

A párt szerint ezek a tények a fenyegetés, a gyűlöletkeltés és a terrorizmus dicsőítésének bűncselekményét valósítják meg

– írja a EDA TV spanyol televíziós hálózat honlapján.

Feljelenthetik azokat a szülőket, akik megtagadják gyermekük nemváltását

Negyven éve történt az antidemokratikus fordulat kísérlete Spanyolországban

(V4 Agency nyomán Szent Korona Rádió)