Direkt az idősekre és a fiatalokra pályázik az a migráns, aki a vonat elé lökött egy idős nőt Franciaországban

Elhunyt az az idős nő, akit a vonat elé lökött egy guineai migráns Franciaországban. A férfi, aki a sínekre lökte, azt állította, hogy idősekre és gyerekekre pályázik, mert ők könnyű prédák. Nem ez az első alkalom, hogy egy migráns ilyen módon gyilkolja meg áldozatát.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Rendőrök letartóztattak egy 40 éves guineai migránst, Mamanduo B.-t Franciaországban. A férfi a vonat elé lökött egy idős nőt, aki a helyszínen szörnyethalt.

Azt állította, hogy idősekre és gyerekekre pályázik, mert ők könnyű prédák.

Ezért nézte ki magának a főváros 14. kerületében lévő RER B Cité Universitaire állomáson áldozatát. A tettes ezután elmenekült a helyszínről, akit a rendőrök csak később fogtak el, amikor is egy bevásárlóközpontban lopni próbált.

A férfi beismerte a gyilkosságot, amelyet a biztonsági kamerák is rögzítettek. A későbbiekben arra is fény derült, hogy 12 évvel korábban már elkövetett egy hasonló bűncselekményt a guineai migráns, a bíróság azonban akkoriban ejtette az ellene felhozott vádakat. A mostani eset után sem kapott komolyabb büntetést, hiszen a migránst egy pszichiátriai osztályra szállították.

Ez a fajta gyilkossági kísérlet egyébként bevett szokás a migránsoknál Európában: korábban egy 27 éves szíriai férfi a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Märkischer Kreisban, egy vasútállomáson a sínek közé lökött egy fiatal lányt. A 16 éves tinédzsert lesből támadta meg az illegális bevándorló férfi. A rendőrség megerősítette a fiatal nőt ért támadás tényét. A jelentés szerint a lány a Dortmundba tartó regionális gyorsvonatról szállt le, ekkor lökte a sínek közé az illegális bevándorló.

A szemtanúk azt mondták, hogy a támadó először a fiatal után ugrott, majd egy ideig a sínhez szorította, ezt követően visszamászott a peronra, és mintha semmi sem történt volna, visszaszállt a vonatra.

A többi utas azonnal a megtámadott lány segítségére sietett, miközben az elkövetőt a vonat egyik fülkéjébe bezárták, amíg a rendőrök kiérkeztek. A sajtónak eleinte nem akartak információt adni a támadó nemzetiségéről, végül a média nyomására másnap elismerték, hogy egy szíriai férfiről van szó. Arra a kérdésre azonban azóta sem tudni a választ, hogy korábban is intézkedtek-e a férfi ellen. A szerencsétlenül járt lány elmondása alapján nem ismerték egymást a támadójával, tehát az erőszakos bevándorló véletlenszerűen választotta ki.

Nyugat-Európában szokás, hogy a kitoloncolás helyett inkább elmegyógyintézetbe küldik a bűnöző migránsokat, mondván, hogy pszichiátriai kezelésre szorulnak. Ha ugyanis sikerül bebizonyítani egy agresszív radikális támadóról, hogy mentális betegsége miatt követte el a bűncselekményt, akkor az eredeti büntetését jelentősen enyhíteni tudják. Így kitoloncolni sem kell az országból a migránsokat, és a közfelháborodást is csillapítani tudja a hatóság.

Berlinben is történt hasonló támadás 2017-ben, ekkor szíriai és líbiai fiatalok egy csoportja a kreuzbergi pályaudvaron két embert támadott meg és lökte az egyiket a sínek közé. A 26 éves férfi még éppen vissza tudott mászni a peronra mielőtt a szerelvény elütötte volna. Szintén ebben az évben történt, hogy egy 16 éves marokkói migráns egy 34 éves nőt rabolt ki, majd a sínekre lökte. A támadó korábban testi sértés miatt már a rendőrség látókörébe került. Néhány hónappal később egy marokkói és egy líbiai menedékkérő egy családapát próbáltak meg hasonló módszerrel megölni. A férfi annak köszönheti az életét, hogy a mozdonyvezető gyorsan reagált és vészfékezéssel néhány méterrel azelőtt megállt, hogy tragédia történt volna.

Voltak azonban halálos áldozatokkal járó támadások is. Egy illegális bevándorlókból álló banda 2019-ben három német fiatalt lökött egy szerelvény elé. Ekkor két ketten nem élték túl a tragédiát. Ezt követően Voerde településen egy 28 éves koszovói férfi egy 34 éves nőt taszított az állomáson áthaladó vonat elé, az áldozatnak esélye sem volt a túlélésre. Az elkövető erőszakos cselekedetek miatt korábban többször a hatóságok látókörébe került.

Számos olyan támadás és gyilkosság történt már Nyugaton, amelyeket radikális iszlamisták követtek el, és később mentális betegséggel próbálták leplezni a bűncselekményeket. Így kerülhette el a súlyos büntetést az a 31 éves migráns is, aki öt embert késelt meg egy regionális vonaton a németországi Aachen közelében. Csak a szerencsén múlt, hogy az egyik utasnak és egy szabadnapos rendőrnek sikerült lefegyvereznie az iraki migránst. De ezzel a módszerrel sikerült megakadályozni a súlyos büntetését annak a fiatal szomáliai férfinak is, aki még 2021 nyarán Würzburgban késelt halálra három nőt egy bevásárlóközpontban. Bár a tanúvallomások szerint a gyilkos bevándorló a támadás közben Allahot dicsőítette, az ügyészek szerint ez nem volt elegendő bizonyíték arra, hogy vallási hátterű indítéka volt a migránsnak.

Franciaország még a szomszédját is felülmúlja a muszlim radikálisok mosdatásában.

2017-ben egy muszlim férfi meggyilkolt egy 65 éves zsidó óvodaigazgatót. A támadó éjszaka betört Sarah Halimi harmadik emeleti lakásába, majd brutálisan megverte, miközben Allahot dicsőítette. A fiatal férfi ezután a lakás ablakán kilógatta az idős nőt, majd ledobta az utcára, miközben az áldozat könyörgött az életéért. A hatóságok többször is megjegyezték, hogy a dohányzás úgynevezett “pszichotikus zavart” okozott a muszlim támadónál és szakértői kezelésre kötelezték. Az eset óriási tüntetéshullámot eredményezett Franciaországban.

Mohamed Salmene Lahouaiej-Bouhlel egy teherautóval belehajtott a Bastille napját ünneplő tömegbe Nizzában még 2016-ban. A támadásban 86-an meghaltak és több százan megsérültek. Az eset után a családja és a média azt hangoztatta, hogy a férfi mentálisan beteg volt. Az NBC tévécsatorna pedig azt állította, hogy a nizzai támadó nem volt dzsihadista, annak ellenére hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet magára vállalta a tömeggyilkosságot.

Egy évvel korábban Dijon városában is gázolásos terrortámadás történt. Egy férfi a kisteherautójával a város több pontján az emberek közé hajtott, miközben Allahot dicsőítette, késsel hadonászott és azt kiabálta, hogy “Palesztina gyermekeinek nevében” jár el. Bár senki sem vesztette életét a támadásokban, többeknek maradandó sérülést okozott. A helyi ügyész akkor azt állította, hogy az incidens nem állt összefüggésben terrorizmussal, az elkövetőnek pedig nem voltak vallási indítékai, csupán mentális zavarban szenvedett.

De Svédországban sem divat a bűnöző migránsok kitoloncolása.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a nemrég történt szörnyű eset, amely az egész országban felháborodást váltott ki. Egy 22 éves szíriai migráns férfit először elítéltek a bíróságon azért, mert kegyetlenül megkínzott egy terhes nőt. A bíróság elrendelte az elkövető kitoloncolását az országból, most azonban a svéd fellebbviteli bíróság visszavonta a végzést, és lehetővé teszi a a migráns számára, hogy Svédországban maradjon.

Az eset azért is különösen megdöbbentő, mert a bíróság megállapította, hogy a férfi ököllel ütötte a terhes nőt, olajjal öntötte le a testét, és erős fűszereket dörzsölt a szemébe. Egy másik alkalommal pedig többször arcon ütötte és egy töltőkábellel megkorbácsolta a nőt, de olyan is előfordult, hogy fojtogatta a barátnőjét.

A bíróság azt is megállapította, hogy a férfi hajléktalan, munkanélküli, és a múltban több bűncselekményt követett el, ami általában erősíti a kitoloncolás indokát.

De azt a négy eritreai migránst sem toloncolták ki az országból, akik tavaly júniusban többször is brutálisan megerőszakoltak egy svéd nőt, amit filmre is vettek. Az ügyész akkor azzal érvelt, hogy mind a négy erőszakolót haza kell deportálni, és a következő 15 évre ki kell tölteni Svédországból. A bíróság azonban úgy döntött, hogy minden férfi az országban maradhat – igaz, ők börtönbüntetést kaptak végül.

A migráns vonat elé lökte az idős nénit, büntetése viszont csupán a pszichiátriai osztály

A párizsi rendőrség szabadon engedheti azt a migránst aki, a metró alá lökött egy 52 éves asszonyt

(BEOL nyomán Szent Korona Rádió)