Több kutatás megerősítette: A magyarellenes párt az egyik legnépszerűbb Romániában

Korábban beszámoltunk arról, hogy milyen kimagasló népszerűséggel bír a magyarellenes AUR Romániában. Most ezt erősítették meg, ami után joggal tehetjük fel a kérdést: mit várhatunk a jövő évi választásoktól?

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Június közepén elcsodálkoztunk egy, az USR által megrendelt közvélemény-kutatás eredményén, amely szerint a soviniszta AUR már a második legnagyobb pártot, a PNL-t is megelőzte a népszerűségi listán, de akkor még abban reménykedtünk, hogy elbaltáztak valamit abban a felmérésben.

Az INSCOP közvélemény-kutató szerdán ismertetett új felmérése azonban ugyanezt igazolta:

a PSD után már valóban az AUR a legnépszerűbb a romániai szavazók körében.

Bár a májusi eredményekhez képest az AUR is visszaesett egy kicsit, érdemes megfigyelni, hogy így is milyen látványosan növekszik a támogatottságuk: a 2021 júniusában mért 14,1%-hoz képest jelenleg már 20,1%-on állnak. A PSD egyelőre továbbra is a legnépszerűbb 28,7%-kal, de az ő népszerűségük is folyamatosan csökken az utóbbi időben, akárcsak a PNL-é, amely mindössze a szavazatok 18%-át zsebelné be, ha most vasárnap tartanák a választásokat. A negyedik az USR 12,7%-kal. Tekintve, hogy jövőre már esedékesek a választások, ezek egyre nyomasztóbb kilátások.

Tovább folytatódik… Elkülönített román parcellát hoznak létre az úzvölgyi temetőben

A bejutási küszöb emelésével próbálják meg kizárni az RMDSZ-t a román parlamentből

(Főtér.ro nyomán Szent Korona Rádió)