Lelakták a plébániát a migránsok, akiket befogadott az olasz pap

Megbírságolták azt a katolikus papot Olaszországban, amelyik plébániáját migránsszállóvá alakította. Az elmúlt években Don Massimo Biancalani országosan ismertté vált arról, hogy afrikai migránsokat fogadott be plébániájára, aminek meg is lett az eredménye. Az illegális bevándorlók ugyanis csúnyán lelakták az épületet.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A közép-olaszországi Vicofaro településen található Sant Maria Maggiore plébániát vezető pap a szolidaritás és a felebaráti szeretet jegyében nyitotta meg a parókia és a templom kapuit a migránsok előtt. A jótékonykodásért cserébe a vendégek rövid időn belül szemétdombbá változtatták a helyi keresztény közösség hitéleti környezetét és az egész környéket.

Az Afrikából származó illegális bevándorlók az egész templomot birtokba vették. A padok helyére matracok kerültek, az oltárkeresztet fogasnak használták. A templom végül használhatatlanná vált a katolikus közösség számára, misét sem lehetett már bemutatni. A templomból kiszorított hívek, valamint a település lakosai egyesületi szervezetbe tömörülve próbáltak véget vetni a kezelhetetlenné vált helyzetnek és visszaszerezni a birtokba vett templomot.

Az egyházmegye püspökéhez, valamint a Vatikánhoz fordultak segítségért, a kritikus állapotok azonnali felszámolását követelték a helyi prefektustól és az önkormányzattól. A helyiek beszámolói szerint a plébánia környéke késelések, erőszakos bűntények, sőt kábítószer-kereskedelem színterévé vált. Komoly problémákat vetett fel az is, hogy a templom és a hozzá tartozó épületegyüttes nem volt alkalmas a közel 150 személy elszállásolására.

A katolikus közösség sérelmeire Biacalani úgy válaszolt: azért volt szükséges, hogy a plébánia nyújtson szállást és ellátást az illegális bevándorlóknak, mert az erre a célra kijelölt illetékes szervek képtelenek ellátni a feladatukat. A helyi közösség és a migránsok közötti együttélés az évek alatt egyre jobban elmérgesedett.

A hívek sem keresztelőt, sem esküvőt, sem temetést nem igényeltek a matracokkal telerakott templomban.

Az évek óta húzódó vitás ügyre végül Pistoia önkormányzata tett pontot. Húszezer euróra büntette a migránsokat befogadó plébánost, valamint elrendelte, hogy a templomban és a közösségi terekben higiéniai okokból nem lakhatnak illegális bevándorlók. Biancalani felháborodott a büntetés és a rendelet kapcsán, a közösségi oldalán üzent a hatóságoknak, hogy nem áll szándékában engedelmeskedni.

16 rendőrörsöt, 10 csendőrlaktanyát és egy polgármester házát támadták meg a migránsok Franciaországban

Bokrok közé vonszolt és megerőszakolt egy nőt egy migráns Angliában

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)