A britek katonacsaládokat lakoltatnak ki a migránsok miatt

Az Egyesült Királyságban újabban katonai támaszpontokon adnának helyet az érkező migránsoknak, ezért a lehető leghamarabban ki kell telepíteni az ott lakó katonákat. Ennek leginkább a pénz az oka, ugyanis ezzel csökkentenék a migránsok szállodában történő elhelyezéséből adódó költségeket.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az egyenruhásoknak mindössze egy hetet adtak arra, hogy elhagyják az Essexben található egykori légibázison lévő otthonaikat.

A Sky Newsnak nyilatkozva az egyik katonacsalád tagja azt mondta,

“Eredetileg sok időt kaptunk. Jó pár hónapot. De az elmúlt hetekben mindent megkevertek, ugyanis néhány családnak csak egy hetet adtak arra, hogy mindenüket összepakolják. Ez nyilvánvalóan elég nehéz nekik. Az egész életüket össze kell pakolniuk egy hét alatt. Erre az egész esetre úgy hiszem, hogy a megdöbbenés talán a jó kifejezés. Cserben hagytak és mindenkit átvertek ezzel. Bárcsak adtak volna nekünk választási lehetőséget, és akkor nem érezné mindenki ilyen erőltetettnek a költözést. Sokkal könnyebb lenne, ha beszéltek volna velünk”

A migránstáborban várhatóan akár 1700 migránst is elhelyezhetnek majd. A radikális demográfiai változás pedig potenciálisan veszélyeztetheti a mindössze 700 fős Wethersfield település életmódját. Az egykori légibázison jelenleg mintegy 18 katonacsalád él.

Nick Godley, a Wethersfield Protests nevű kampánycsoport tagja a helyi társadalomra gyakorolt hatás miatti aggodalmát kifejezve elmondta,

“azt hiszem, ha 2000 embert a bázison helyeznénk el pénz és tennivaló nélkül, bárkik is legyenek, még ha gyakornok lelkészek is, abból rövidesen nagy gondok lehetnek.

16 rendőrörsöt, 10 csendőrlaktanyát és egy polgármester házát támadták meg a migránsok Franciaországban

Kövekkel, sárral és üveggolyóval támadnak a migránsok a határon dolgozó rendőrökre

(Magyar Nemzet nyomán Szent Rádió)