Betiltják Olaszországban a 88-as mezszámot

Tilos lesz Olaszországban a labdarúgócsapatoknak kiosztani játékosaiknak a 88-as számot. Az ezt tartalmazó szándéknyilatkozatot “szélsőjobboldali” Meloni-kormány miniszterei (Matteo Piantedosi belügyminiszter és Andrea Abodi sportminiszter) írták alá zsidó vezetők követelésére.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Olaszországban szeretnének véget vetni az “antiszemita magatartásoknak” a futball világában, ezért arra a döntésre jutottak, hogy betiltják a 88-as mezszámot. Emellett Matteo Piantedosi belügyminiszter bejelentette, hogy ezentúl tilos a szurkolók számára a nácizmusra emlékeztető szimbólumok használata.

Kérdés, hogy mi számít “náci szimbólumnak”. Felkészülhet a 14-es (a 14 angol szó), a 18-as (A. H. – Adolf Hitler) és 28-as szám (B.H. – Blood and Honour) is a deportálásra, vagy ők még a tűrt kategóriába esnek? A 87. perc után a 89. fog következni, és 91 perces lesz egy mérkőzés? Roppant izgalmas kérdések ezek.

Így követelte a fellépést Ruth Dureghello, a római zsidó közösség vezetője:

A döntés értelmében többek között az Atalanta középpályása, Mario Pasalic, vagy a Lazio horvát játékosa, Toma Basic is kénytelen lesz új mezszámot választani magának a következő szezonra.

Az olasz kormány a Heti Progresszió rovatba jutásért is sikeresen pályázhatna. Míg az országot elönti Afrika söpredéke, ők mégis a mezszámok ellen folytatnak hadjáratot.

A Manchester City-ben nevelkedő, Wolfsburgban focizó migráns homofób

LMBTQP propaganda az egész focibajnoskágon: elegük lett a játékosoknak

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)