LMBTQP propaganda az egész focibajnoskágon: elegük lett a játékosoknak

Szivárvány színű mezekben úszott a hétvégi francia focibajnokság, ami nagy port kavart több játékosok között is.  Montpellier csapata erre az alkalomra még a szivárványt is beillesztette a címerébe, felváltva a hagyományos kék-fehér csíkokat.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Homos ou hétéros, on porte tous le même maillott, azaz Homoszexuális vagy hetero, mindannyian ugyanazt a mezt viseljük címmel folytatott érzékenyítő kampányt a francia labdarúgó szövetség.

Az évente visszatérő kampány alkalmából minden Ligue 1 és Ligue 2 játékos szivárványos mezt viselt a hétvégén. A szivárványszínű számokkal ellátott klubmezeket árverezni fogják és a befolyt összeget az LMBTQP mozgalom tagjai kapják meg, a további érzékenyítéshez.

A francia futballban növekszik az ellenállás a kampánnyal szemben, a játékosok „személyes okokra” hivatkozva vonták ki magukat az alól, amit tavaly az „első fecskétől”  a szenegáli válogatott Idrissa Gana Gueye-től láttak, aki akkor még a PSG-ben játszott.

A hétvégén Mostafa Mohamed, a Nantes egyiptomi játékosa sem akart szivárványos mezben megjelenni. A mérkőzés kezdése előtt nemsokkal közölték vele a kampányt, amire nemet mondott, és a hotelben maradva nézte csapata mérkőzését.

Donatien Gomis a másodosztályú EA Guingamp játékosa sem volt hajlandó szivárványos mezben játszani a FC Sochaux ellen.

A Toulouse  csapatából Zakaria Aboukhlal, Moussa Diarra, Farès Chaibi, Saïd Hamulic és Logan Costa is megtagadta a mez viselését. Játékosok nemtetszésüket fejezték ki amiatt, hogy imázsukat az LMBTQP mozgalmat jelképező szivárvány színeivel társítják. A klub elfogadta a döntésüket, de büntetést ró a játékosokra.

A klub Twitter fiókját nézve a szurkolóik többsége sem akarta az LMBTQP-támogató mezeket.

A FIFA a női foci VB-n is betiltanák a szivárványos karszalagot

Összeállították az LMBTQP-barát iskolák rangsorát Lengyelországban

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)