A bangladesi migráns áll a lengyel lány görögországi meggyilkolása hátterében

A görög sajtó arról számolt be, hogy megtalálták a 27 éves Anastazja Rubinska holttestét Kos szigetén. A lengyel nő június 12-én tűnt el, a rendőrség pedig már le is tartóztatta, a bangladesi származású, migráns elkövetőt.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A wrocławi Anastazja Rubinska június 12-én, hétfőn tűnt el a görögországi Kos szigetén, Marmari-ban, ahol egy szálloda éttermében dolgozott. A hatóságokat a lengyel lány 28 éves élettársa értesítette.

“Anasztáziát utoljára este 11 óra előtt látták Kos szigetén. Valószínűleg egy Bangladesből érkező férfival ült motorra. Az ázsiai férfinak csak el kellett volna vinnie őt az élettársával való találkozóhelyre. Anasztázia utolsó telefonos bejelentkezése egy másik helyet mutatott, mint ahol a lengyelországi partnerével való találkozót beszélték meg”

– számolt be csütörtökön a Facebook közösségi oldalon az “Eltűntek – segítsünk megtalálni őket” profil.

A görög rendőrség már őrizetbe vett egy 32 éves bangladesi állampolgárt, aki az ügy fő gyanúsítottja. A házában a rendőrök többek között két kést, egy sárga, foltos melegítőfelsőt, szőke hajszálakat és egy Olaszországba szóló repülőjegyet találtak, amelyet a nő eltűnése után vásároltak. A nyomozók vádat emeltek a férfi ellen Anasztazja Rubinszka elrablásával kapcsolatban.

Vasárnap a kathimerini.gr portál, amelyet a Wyborcza.pl idézett, közölte a lengyel nő keresésének tragikus végkifejletéről szóló hírt. A nőt holtan találták Kos szigetén. A helyi rendőrség arról számolt be, hogy a 27 éves nő meztelen holttestét egy fa alatt találták meg egy vizes élőhelyen.

“A helyszín körülbelül egy kilométerre van attól a háztól, ahol az őrizetbe vett 32 éves férfi lakott. Ugyanezen források szerint a 27 éves nő holttestét ágakkal szórták tele. Fele egy fekete zsákban volt, a másik fele pedig kint volt. Az elmúlt órákban a hatóságok a letartóztatott bangladesi állampolgár háza közelében lévő elhagyatott táborra összpontosították a nyomozást. A környéken lévő kutakat is vizsgálták”

– olvasható a közleményben.

Videó: Fegyverekkel estek egymásnak a migránsok Németországban

Lövöldözés tört ki a migránsok között a déli határon

(Vadhajtások nyomán Szent Korona Rádió)