Egy like miatt zárták ki az orosz vívót az Európa-bajnokságról

Az orosz Valerij Kobzeva nem vehet részt a pénteki bulgáriai vívó Európa-bajnokságon, miután közösségi oldalain lájkolta az Oroszország ukrajnai háborúját támogató bejegyzéseket.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A kardvívót azt követően zárták ki az Eb-ről, hogy az ukrán sportminisztérium vádja szerint megsértette a semleges sportolókra vonatkozó kritériumokat, amelyeket – a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ajánlására – a sportági világszövetség (FIE) tett közzé márciusban. Az FIE azzal a feltétellel járult hozzá orosz és fehérorosz vívók semleges színekben történő versenyzéséhez, hogy az érintettek nincsenek kapcsolatban a fegyveres erőkkel, sem biztonsági szolgálatokkal, és semmilyen módon nem támogatják Oroszország Ukrajna elleni háborúját.

A sportágban a világ legjobbjai közé tartozó oroszok közül eleve többeknek – így a moszkvai katonacsapat, a CSZKA Moszkva olimpiai és világbajnok válogatottjainak – plovdivi rajtját nem engedélyezték, és Kobzeva annak a hatnak az egyike volt, akiket a semlegesként történő Eb-részvételre az orosz vívószövetség kiválasztott.

Csak megalázkodva térhetnek vissza az orosz cselgáncsozók a nemzetközi tatamira

Bojkottal fenyegetnek a lengyelek, az ukránok és a lettek az oroszok olimpiai indulása miatt

(Kuruc.info nyomán Szent Korona Rádió)