Észtországban egy hónapon belül már az aberráltak is összeházasodhatnak

Az észt parlament új elnöke elkötelezett az aberráltak házasságának támogatása mellett és véleménye szerint a törvénymódosítása heteken belül lehetséges. Ezzel Észtország lenne az első balti ország, amely törvényben ismerné el a buzik házasságát.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Lauri Hussar, aki áprilisban lett a parlament elnöke, a litván nemzeti rádiónak és televíziónak (LRT) adott interjúban nyilatkozott úgy, hogy a házassági egyenlőséget lehetővé tevő törvényt körülbelül négy héten belül el lehet fogadni. Kiemelte, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint az észtek több mint 50 százaléka támogatja az azonos nemű párok házasságát.

“Ez már nem olyan kérdés, mint hat-hét évvel ezelőtt volt, a hangulat megváltozott”

– mondta. A politikus elismerte, hogy a házassági egyenlőség még mindig megosztó téma, hiszen a nagy észt egyházak és a konzervatív beállítottságú emberek többsége ellenzi, és beszélt olyan tüntetésekről, amelyeken 1000-2000 ember tiltakozott a változás ellen.

Felvetette azt is, amit “egy nagyon érdekes dolognak” nevezett: azokban az országokban, ahol legalizálták az azonos nemű párok házasságát, “a társadalom előrehaladt”. Bár nem nagyon érthető mihez viszonyítja ezt a haladást.

Ami az azonos nemű párok házasságának társadalmi támogatottságát illeti, Hussar azt mondta, hogy szerinte a hangulatváltozás egy része az ukrajnai háborút figyelő embereknek köszönhető.

“Elgondolkodtatott bennünket arról, hogy mi a fontos számunkra mint társadalom számára”

– magyarázta.

Valakik a gondolkodás után jó választ találnak, mások akik agyát már eléggé átmosták nem…

Napi LMBTQP: Homoszexuális ápoló bántalmazta szexuálisan a lebénult beteget

Izland is megtiltotta az LMBTQP-lobbi által megfertőzöttek gyógyítását

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)