Norvégia betiltja a gyermekek nemváltoztatását

Úgy tűnik, kezd győzedelmeskedni a józan ész. Néhány héttel ezelőtt a norvég egészségügyi szolgáltatások felülvizsgálati bizottsága bejelentette, hogy felülvizsgálja a kiskorúak úgynevezett “nemváltoztatási kezelésére” vonatkozó jelenlegi iránymutatásait, mivel azokat már nem tartja bizonyítékokon alapulónak. A testület azt is elismerte, hogy még mindig túl kevés a kutatás a serdülőkor után férfiként azonosító tinédzser lányok növekvő számáról.

 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nincs nemi átalakítás klinikai környezetben gyermekek esetében

A javasolt frissített iránymutatások előírják, hogy a pubertásblokkolók, a nemek közötti hormonok és a nemi átalakító műtétek csak a kutatásban alkalmazhatók, klinikai környezetben már nem. Norvégia csatlakozik Finnországhoz, Svédországhoz és az Egyesült Királysághoz a gyermekek jobb védelmének bevezetésében. Az Egyesült Államokban eddig nyolc állam tiltotta meg a 18 év alattiak kezelését, legutóbb Tennessee fogadta el ezt a törvényt.

Jó, hogy egyre több szakmai testület ismeri fel, hogy ez a megközelítés kísérleti jellegű a gyermekek esetében. Számos kutatás azt mutatja, hogy a legtöbb nemi diszfóriában szenvedő gyermek jól érzi magát a testében, amikor eléri a pubertáskort, és hogy azok, akik a pubertáskor után hirtelen át akarnak alakulni, társadalmi nyomással szembesülhetnek. Ezeket a tanulmányokat azonban eltussolták és becsmérelték, mert nem illeszkednek az LMBTQP “aktivisták” által kedvelt narratívába.

A transzneműek narratívája omladozik

Ez a narratíva azonban továbbra is szétesik. Az Archives of Sexual Behavior című folyóiratban nemrégiben megjelent cikk azt tárgyalja, hogy a placebohatást nem vették megfelelően figyelembe a gyermekek átmenetét támogató legújabb eredmények értelmezésében. Bár a “placebohatás” kifejezés általában a betegnek egy hatástalan beavatkozásra adott válaszára utal, a kezeléssel kapcsolatos pozitív pszichológiai és fizikai hatásokat is leírhatja, szemben magával a kezeléssel.

Például egy vizsgálatban való részvétel gyakran különleges figyelmet és azt az elvárást jelenti a beteg számára, hogy állapota (pl. a nemi diszfória) javulni fog. Bár ez terápiás környezetben pozitív lehet, a kutatók nem akarhatják, hogy ez befolyásolja a vizsgálati eredményeket, mivel a kutatás célja annak objektív megállapítása, hogy egy kezelés működik-e vagy sem. Ez különösen fontos az olyan beavatkozások értékelésénél, amelyek hatással lehetnek egy fiatal termékenységére, jövőbeli szexuális működésére és hosszú távú egészségére.

Még ha ez csak egy kis előrelépésnek is tűnik, győzelemnek számít – mind Norvégia azon döntése szempontjából, hogy irányt változtat, mind pedig annak a ténynek a szempontjából, hogy sikeresen publikáltak egy tudományos tanulmányt, amely tovább szúrja a nemi ideológiát.

Bombával fenyegették az amerikai bolthálózatot, amiért levették az LMBTQP termékeket a polcaikról

Ismételten a legkisebbeket célozta meg az LMBTQP-lobbi

(Unser Mitteleuropa nyomán Szent Korona Rádió)