Az Instagram algoritmus támogatja a pedofil hálózatokat, összekapcsolja a ragadozókat az áldozatokkal

Emlékszünk rá, hogy a Facebookon is szabadon működhetett pedofil csoport? Most az Instagramról derült ki, hogy segíti az algoritmusa a pedofilokat…

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Wall Street Journal új oknyomozó jelentése feltárta azt, hogy az Instagram segít olyan fiókhálózatok összekapcsolásában és népszerűsítésében, amelyek kiskorúakról készült szexuális tartalmakat adnak ki és vásárolnak. A jelentés felfedte, hogy az Instagram algoritmusa aktívan népszerűsíti a pedofil fiókokat, és a pedofilokat a tartalomértékesítőkhöz irányítja az ajánlási rendszereken keresztül, amelyek kiválóan összekapcsolják azokat a deviánsokat, akik “közös érdeklődési körökkel rendelkeznek”.

A közösségi média platform lehetővé tette az emberek számára, hogy kifejezetten olyan hashtagekre keressenek, mint a “pedowhore” (pedokurva) és a “preteensex” (lényegében pubertás előtti gyermekek szexuális kizsákmányolását takarja) vagy például a “little slut for you” (kis ribanc neked).

Azok a fiókok, amelyek pedofil szexuális anyagokat árulnak, tartalom “menüt” tesznek közzé, egyes fiókok pedig bizonyos szexuális cselekmények megrendelésére hívják fel vásárlóikat. A Stanford Internet Observatory kutatói megállapították, hogy ezen menük némelyike tartalmazza az önmagukat bántó gyerekekről készült videók árait, valamint

“képeket, amint a kiskorúak állatokkal szexuális aktust hajtanak végre”.

A tartalommenükben a gyerekekkel való személyes “találkozók” is szerepelnek.

A Meta azt mondta a jelentés kiadójának, hogy belső munkacsoportot állított fel a probléma kezelésére, és elismerte, hogy a végrehajtási tevékenységében problémák vannak. A kérdés azonban itt felmerül, hogyha az LMBTQP-t kritizáló, a normalitás mellett kiálló tartalmakat rekordidő alatt le tudják tiltani, akkor ezeddig miért nem szabtak gátat a pedofília egyre nagyobb mérvű elterjedésének a felületeiken? Hiszen az algoritmusba csak a tiltandó szavakat kellene betáplálni… De, ahol egy pedofil előfordult a vezetésben, ott lehet több is. 

Természetesen a Wall Street megkeresése után azonnal sikerült eredményeket felmutatni, ugyanis a Meta azt mondta, hogy blokkolt több ezer hashtaget, némelyik több millió bejegyzéssel, amelyek gyermekeket szexualizálnak, és korlátozta az algoritmusát abban, hogy a felhasználóknak szexuális zaklatással kapcsolatos keresési kifejezéseket ajánljon.

Stanford Internet Observatory és az UMass Rescue Lab kutatói beszámoltak arról is, hogy tesztfiókokat hoztak léte, hogy bizonyítsák az Instagrammal kapcsolatos aggályokat. Az eredmény pedig igen ilyesztő: “Egy maroknyi ajánlás követése elég volt ahhoz, hogy egy tesztfiókot elárasszunk olyan tartalommal, amely gyermekeket szexualizál.”

7 éves lányát erőszakolta pornófilmjeiben a vérfertőző, pedofil transznemű

A TASZ ismételten a pedofilok jogait védi

(The Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)