Kétszeresére növekedett az illegális bevándorlók száma Olaszországban

Kétszer annyi illegális bevándorlót regisztráltak Olaszországban, mint tavaly ilyenkor. Számuk meghaladta az 50 ezret, nyáron pedig még ennél is többen jöhetnek.

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az idén már meghaladta az 50 ezret az Olaszországba érkező migránsok száma – ismertette a belügyminisztérium Rómában. A tárca adatai szerint 2023 januárjától májusig bezáróan 50 405 illegális bevándorló érte el Olaszország partjait. Összehasonlításul: ez több mint kétszerese a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 19 692 menedékkérőnek. Az idén ezzel átlagban napi 334 migráns érkezett az olasz partokra.

Statisztikai bontásban május végéig 25 937 tunéziai migránst regisztráltak, ami csaknem hétszerese a tavalyi számnak (3818). Májusban mindemellett a rossz időjárási körülmények és a tunéziai hatóságok embercsempészekkel szembeni fellépésének köszönhetően kevesebben érkeztek. Az utóbbi 30 napban 7492 illegális bevándorlót regisztráltak Dél-Olaszországban, összehasonlítva a tavalyi év májusával, amikor 8720 migráns érkezését jegyezték fel. A nyár beálltával és a jobb időjárási viszonyokra tekintettel az olasz hatóságok attól tartanak, hogy ismét magasabb lehet az érkezők száma.

Lengyel rendszámú autóban csempészett migránsokat fogtak a rendőrök az M1-es autópályán

A szabadon engedett embercsempészek valóban messzire kerülik ezentúl Magyarországot?

(Mandiner nyomán Szent Korona Rádió)