Ez biztos segít az ukránokon: pucéran mászott fel a férfi a Szent Péter-bazilika oltárára

Meztelenre vetkőzött egy férfi a Szent Péter-bazilikában és úgy mászott fel a főoltárra csütörtök este. A férfi testén több sérülés is látszódott, a hátán lévő felirat ukrán gyerekek megmentésére szólított fel. A vallásgyalázás majd biztos véget vet a háborúnak…

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az eset nem sokkal a bazilika zárása előtt történt. Egy megrökönyödött látogatónak sikerült a telefonjával videóra venni a jelenetet, a felvételt aztán megosztotta a Telegramon.

A bazilika felügyelői azonnal közbeléptek, lehúzták a férfit az oltárról, és kihallgatásra bekísérték a csendőrségre. Ezt követően átadták őt az olasz rendőrségnek. A férfiról annyi derült ki, hogy súlyos depresszióval küzd.

Elmondása szerint nagy szenvedést okoz neki azoknak az ukrán gyerekeknek a halála, akik az orosz bombatámadások következtében vesztették életüket.

A hátán olvasható felirat az ukrajnai gyerekek megmentésére szólított fel. Vatikáni források szerint a férfinak több, saját maga okozta vágás volt a testén.

Legutóbb május közepén történt hasonló eset a Vatikánban. Akkor egy autó száguldott át nagy sebességgel a Vatikán Szent Anna-kapuján, áttörve a svájci gárda és a vatikáni csendőrség két ellenőrző pontján.

A biztonságiak még egy lövést is leadtak, hogy feltartóztassák a járművet. A lövés a bal első sárvédőt érte, de az autó továbbhajtott egészen az Apostoli Palota hátsó udvaráig, ahol a vezető kiszállt, és a biztonságiak őrizetbe vették.

Vatikánban provokál LMBTQP-lobbival az USA

Ukrán hivatalnokok lopják el a katonáknak szánt segélyt

(Hirado.hu nyomán Szent Korona Rádió)