Ukrán hivatalnokok lopják el a katonáknak szánt segélyt

Amíg a kárpátaljai magyarok és az ukránok harcolnak a háborúban, addig egyes nagyobb beosztású ukrán hivatalnokok nem kevés haszonra tesznek szert, azzal, hogy pofátlanul ellopják a katonáknak szánt segélyek nagy részét.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az egyik harkivi toborzó iroda parancsnoka például családi vállalkozássá fejlesztette a hadsereg megrövidítését. A hadkiegészítő parancsnoki tisztségét ellátó katonatiszt a feleségével közösen dézsmálta meg a hadsereg számára külföldről érkezett gyógyszeres segélyszállítmányokat. Az eltulajdonított elsősegély csomagokat, különféle steril kötszereket, életmentő eszközöket jó pénzért árusították. Egy készletért 3500, egy száz darabból álló készletért pedig 300 000 hrivnyát kértek és kaptak.

A hadseregtől ellopott orvosi eszközökkel való kereskedésre újságírók figyeltek fel. Az oknyomozói ténykedésük révén jutottak el a Harkiv Megyei Hadkiegészítő parancsnokához, bizonyos Volodimir Araphoz és Irina nevű feleségéhez, aki az OLX internetes oldalon hirdette a segélyekből származó lopott holmit.

Nem tárgyal közvetlenül Ukrajnával a Mol az ukrán cég zsarolása miatt

A Lengyelek a NATO-ba léptetnék, a G7-ek pedig maguk közé fogadják Ukrajnát a ruszofóbia miatt

(Kárpár hír nyomán Szent Korona Rádió)