Egyre nagyobb nyomást gyakorolnak Japánra a homoszexuális “házasság” elfogadásáért

Tovább növekszik a nyomás a japán kormányon, miután most egy újabb bíróság találta alkotmányellenesnek, hogy a deviáns párok nem házasodhatnak – írja a The Guardian.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Nagoja város bíróságához egy homoszexuális pár fordult beadvánnyal. Azon kérelmüket, hogy anyagilag kárpótolja őket az állam, amiért nem köthetnek házasságot, azonban elutasította a bíró. Korábban egy másik bíróság már hasonlóképpen kimondta, hogy alkotmányellenes az egyenlő házasság megtagadása. Ugyanakkor két másik bíróság teljesen ellentétes ítéletet hozott, és nem tartotta alkotmányellenesnek.

A mostani ítélet azonban mégis jelentős abból a szempontból, hogy a G7 csúcstalálkozó miatt fokozódó nyomást még tovább erősíti. A japán kormány igyekezett a G7 országok kedvében járni, mivel rengeteg kritika érte az LMBTQP jogok terén mutatott normalitáspártibb hozzáállásuk miatt.

A kormány ezért gyorsan terítékre vette a korábban többször is halogatott törvényt, melynek célja a “megértés” elősegítése az LMBTQ-közösséggel kapcsolatosan. A kormánypárt legkonzervatívabb szárnya azonban az utolsó pillanatban szövegmódosítást eszközölt a törvényjavaslaton. Az eredeti szövegezés szerint a törvényben az állt volna, hogy “a diszkrimináció elfogadhatatlan”. A javított verzióban azonban az áll, hogy “a méltánytalan diszkriminációt nem szabad tolerálni”.

Börtön járhat Cipruson annak, aki a normalitásra próbálja “átnevelni” honfitársát

Koreában a keresztények javára döntöttek az LMBTQP őrülettel szemben

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)