Börtön járhat Cipruson annak, aki a normalitásra próbálja “átnevelni” honfitársát

A cuprusi parlament az LMBTQP-lobbinak köszönhetően elfogadott egy törvényjavaslatot, miszerint börtönnel is büntethető lesz, ha valaki egy szexuálisan összezavarodott, segítségre szoruló embert támogat, még akkor is ha az önként kéri a helyes útra visszaterelő gyakorlatokat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Ciprusi Köztársaság parlamentje az LMBTQP-lobbinak újabb teret engedve fogadta el azt a törvénymódosítást, mely lehetővé teszi a szexuális identitásukban eltévelyedettek megsegítésének büntetését. Végül egy másik módosítást is elfogadtak, ami még némi pislákoló fény a sötétségben, mely szerint a papok továbbra is folytathatják a gyóntatást, és tanácsot adhatnak a homoszexuálisoknak.

A büntetőtörvénykönyv módosítása bűncselekménynek minősít minden olyan gyakorlatot, technikát vagy szolgáltatást, amelynek célja bármely személy szexuális irányultságának “befolyásolása”, főleg értendő ez alatt a normalitás útjára való visszaterelés.

Az átnevelő terápiák reklámozása és népszerűsítése is tilos mostantól, de valószínűleg ebbe nem fognak beletartozni az LMBTQP-lobbi tevékenységében nagy százalékát kitevő népszerűsítő kampányok, amelyekkel a gyermekeket is nagy erőkkel befolyásolják.

Ha valakit bűnösnek találnak normalitáshoz visszaterelő terápia folytatása miatt, akár két év börtönbüntetést és/vagy legfeljebb 5000 eurós pénzbüntetést kaphat.  Azonban ha kiskorút próbálnak megmenteni az életének teljes kudarcba fulladásától, a büntetés mértéke 3 évre és 10 000 euróra nő. “Átnevelő terápia” reklámozásáért két év börtön és/vagy 5000 eurós pénzbüntetés jár.

Engedélyezik viszont “a szexuális irányultság, a nemi identitás vagy a nemi önkifejezés feltárásával, szabad kibontakozásával és/vagy megerősítésével kapcsolatos tanácsadói, pszichológiai és orvosi szolgáltatások nyújtását, valamint tudományosan megalapozott klinikai gyakorlatok egészségügyi szakemberek általi nyújtását, feltéve, hogy ezeket az egyén szexuális egészségével kapcsolatos állapotának kezelése céljából végzik”.

Andréasz Themisztokléusz képviselő elmondta, hogy a törvénymódosítás nyílt támadás az egyház ellen. Ellenezte a törvényjavaslatot, hiszen az “megtagadja egy felnőtt ember jogát arra, hogy testét, szellemét és lelkét saját belátása szerint tegye elérhetővé”,

vagyis ellehetetleníti a segítségnyújtást az arra rászoruló emberek számára.

A helyi LMBTQP szervezetek üdvözölték a törvénymódosítást, hiszen ez ismét a létrontó lobbitevékenységüknek köszönhető. Cipruson 2015 óta lehetséges az azonos nemű párok regisztrált élettársi kapcsolata, pozitívum azonban, hogy legalább a házasságot és az örökbefogadást még nem tették lehetővé eddig. Most, hogy leszámoltak a segítség minden lehetséges módjával, a helyi lobbisták következő célja kimondottan is a házasság és az örökbefogadás engedélyeztetése lesz a homoszexuálisok számára..

Jogi lépésekkel fenyegetőzött a női fürdőbe bemenő aberrált

Törvénnyel kell már definiálni a “nő” fogalmát

(Humenonline – Szent Korona Rádió)