Csónakkal szállítottak migránsokat Magyarországra

Csónakkal szállította egy Lengyelországban élő tunéziai férfi a migránsokat Zalába, a Mura folyón át – jelentette ki pénteken a  Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Jánky Judit közölte: a férfi 2020 júniusa és szeptembere között egy szintén Lengyelországban élő iraki állampolgárral együttműködve szervezte jelentős számú migráns szállítását az Európai Unió területére. A beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező külföldieket a Mura folyón át, csónakokkal szállították Magyarországra, majd innen tovább Szlovéniába vagy Ausztriába.

A vádlott és bűntársa irányításával a Muraszemenye közelében kialakított rejtekhelyen helyezték el a migránsokat, akiknek a szállítását ukrán állampolgárok, valamint további, a nyomozás során ismeretlenül maradt emberek végezték. A vádlott biztosította „előfutóként”, szlovén rendszámú személygépkocsikkal a szállítások útvonalát.

A férfi által beszerzett csónakmotort és gumicsónakot is a Muraszemenye mellett kialakított illegális szálláson tárolták, azzal Horvátországból a határfolyónak számító Murán keresztül hoztak át az Európai Unióban beutazási és tartózkodási engedéllyel nem rendelkező embereket.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett embercsempészet miatt emelt vádat a tunéziai férfi ellen. A későbbi felderítés eredményeként letartóztatott vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabását és Magyarország területéről való kiutasítását indítványozta.

Döbbenetesen megugrott a migránsbűnözés Ausztriában

Halálos áldozattal is járt a migránsverekedés Szerbiában

(HírTV nyomán Szent Korona Rádió)