Bosszúra szomjazik a Hammer-banda

Az erőszakos antifák utcai harcokra buzdítanak Németország-szerte, Berlinben tüntetni akarnak a magyar nagykövetség előtt is.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Véres főpróbát tart az Antifa Németország utcáin és városaiban az X-nap néven meghirdetett utcai harcokra készülve. Múlt héten kedden Lipcsében egy rendőrőrsre támadtak, majd rá két nappal Jénában egy jobboldali politikus bokáját törték szilánkosra.

Kedd este 30 baloldali szélsőséges támadta meg a lipcsei Eisenbahnstrasse tervezett rendőrőrs épületét. Megtámadták a lakóközösség közelben parkoló furgonját is, és barikádokat emeltek a környéken.

Csütörtökön négy símaszkos támadó berontott Jénában az egyik helyi jobboldali politikus lakásába, majd viperával és kalapáccsal szilánkosra törték a lábát és elmenekültek.

Mindezt a Budapesten is embervadászatot rendező hírhedt, terrorcsoportnak tartott szélsőbaloldali Hammerbande vezetőjének, Lina Engelnek a várhatóan súlyos ítélete miatt. Német portálok szerint a két támadás

egyértelműen a főpróbája a meghirdetett bosszúhullámnak.

Lina Engel és vádlott-társai ügyében ugyanis a jelenlegi állás szerint május 31-én ítélet születik. A szövetségi ügyészség nyolc év börtön kiszabását indítványozta a Hammerbande vezetőjére.

A szélsőbaloldali Antifa emiatt terrorhullámra készül – röviden így foglalható össze a Németországban a közeljövőben várható országos tüntetéssorozat.

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az 1990 előtti hírhedt terrorszervezethez, a Vörös Hadsereg Frakcióhoz, a RAF-hoz egyre inkább hasonlatos szélsőbaloldali német Antifa fel akarja gyújtani a német nagyvárosokat, mert a legbrutálisabb rohamcsapatuk, a Hammerbande vezetőjét és társait hamarosan elítélik. Napjainkra azonban kikristályosodott a menetrend is.

Jelen állás szerint május 31-én hirdetik ki Lina Engel és társai ügyében az ítéletet.

Az Antifa országos tüntetéshullámot hirdetett az ítélet napja utáni szombatra X-nap néven, elsősorban Lipcsére koncentrálva. A Hammerbande-tüntetésekre egész Európából mozgósítanak.

Hatalmas zavargások várhatók, hiszen az Antifa bejelentette, hogy vezetőik minden év börtönbüntetéséért egymillió euró vagyoni kárt akarnak okozni. Sőt emberek elleni támadásokat terveznek, a bírák és a legfőbb ügyész már rendőri védelem alatt állnak.

A rendfenntartó erők az X-napra erősítést kértek. Állítólag 2500 rendőr teljesít majd szolgálatot, beleértve a különleges egységeket is. A tüntetések várható betiltása ellenére az Antifa továbbra is mozgósít.
Tüntetést hirdettek az ítélet napjára mások mellett Bréma, Drezda, Hamburg, Hannover, Lipcse és Stuttgart belvárosába is. Június 2-án pedig szolidaritási gyűlés is lesz Lipcsétől Berlinig számos helyen, a német fővárosban például a magyar nagykövetség elé hirdettek gyülekezőt a baloldali szélsőségesek.

Lina Engel letartóztatásban

Lina Engel 2020 novembere óta van letartóztatásban. Az Antifa állítólagos vezére ellen a drezdai legfelsőbb regionális bíróságon folyik eljárás. A vádlott-társak, Lennart Arning, más néven Mio, Jannis Röhlig és Philipp Jonathan Mohr, alias Nero még mindig szabadlábon vannak, Engel vőlegénye, Johann Guntermann, alias ­Lücke a rendőrség elől menekül. Guntermann egyike volt azon Hammerbande-tagoknak, akik februárban Budapesten rendeztek embervadászatot.

A Lina Engel körüli banda pere a legnagyobb és legfontosabb jogi fellépés a baloldali szélsőségekkel szemben a Vörös Hadsereg Frakció megszűnése óta. A szélsőbaloldali csoportot egyebek mellett 18 áldozat – vélhetően jobboldaliak – megtámadásával, megkínzásával vádolják, esetenként pedig halálos sérülések okozásával is.

Antifa-terrortámadás: Rendőrőrsöt támadtak meg a német antifák

Újabb külföldi antifa támadás Budapesten

(Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)