Érkezik a jelszó nélküli világ, csak az ujjlenyomatunkkal és az arcunkkal kell fizetnünk érte

A Google a biztonságunkra és kényelmünkre hatva vezeti be a jelszó nélküli belépést, a biometrikus azonosítást előtérbe helyezve. A techcég ismét az emberek adatainak védelmére hivatkozva tesz egy lépést a digitális diktatúra felé.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Google, és vele együtt számos meghatározó technológiai vállalat – például az Apple és a Microsoft – határozott lépéseket tesz, hogy a hagyományos jelszavakkal történő bejelentkezés minél előbb a múlté legyen, és helyét az új globális szabványnak megfelelő ujjlenyomat-olvasó és arcfelismerő vegye át.

A techóriás a jelszóval együtt a kétlépcsős azonosítást is lecserélné az ujjlenyomattal és arcfelismeréssel történő azonosításra, ami újfent a személyes adatainkat szolgáltatja ki nekik.

Ugyan az elmondásuk szerint

ezeket a biometrikus adatokat nem tárolja majd sem a Google, sem más harmadik fél, és a passkey-ek csak az eszközökön léteznek majd,

mi nehezen hisszük el, hogy nem fogja a mindenki személyes azonosítására alkalmas adathalmaz egy Google adatbázisban végezni, ott várva a felhasználására alkalmas lehetőséget.

Már többször írtunk a technológiai “fejlődés” emberi identitást fenyegető veszélyeiről, és úgy tűnik, hogy valóban vészesen közeledünk egy sötét, digitális diktatúrába torkolló jövő felé.

A mesterséges intelligencia egyik “ősatyja” annak veszélyeire hívja fel a figyelmet

Ez lenne a jövő? – Kábel lóg ki a fejéből szerencsétlen fogyatékkal élőnek

(Rakéta – Szent Korona Rádió)