2 fadarabbal vezetett egy láb nélküli férfi az M6-on

Két fadarabbal próbált vezetni a 47 éves szabadszállási láb nélküli férfi az M6-os autópálya Tolna vármegyei szakaszán – írta a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán. Rövid ellenőrzés után az is kiderült, hogy a sofőr jogosítvánnyal sem rendelkezik.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ahogy fogalmaztak, még a rendőrök is meglepődtek, amikor május 9-én az M6-os autópályán Dunaszentgyörgynél megállítottak egy autót. A kocsi feltűnő volt, mert minden irányból le volt sötétítve. Ugyanakkor nem ez volt az egyetlen és még csak nem is legnagyobb szabálytalanság, amit a sofőr elkövetett. A kocsi ellenőrzésekor “számos megdöbbentő dolgot” láttak a rendőrök.

Az autót vezető 47 éves férfinak nem voltak alsó végtagjai, ennek ellenére vezethetett volna, ha a kocsit megfelelően átalakították volna. De ez nem így volt

– írták.

A sofőr két fadarabbal vezetett.

Az egyikkel a féket, a másikkal a gázpedált nyomta úgy, hogy a fadarabok rá voltak drótozva a pedálokra.

És amikor a jogosítványát kérték, kiderült, hogy soha nem is volt neki, ráadásul eltiltás hatálya alatt vezet. Az adatok ellenőrzésekor azt találták, hogy felfüggesztett börtönbüntetése van hasonló bűncselekmények miatt.

A nyilvántartó adatai szerint a 47 éves férfival szemben a legutóbbi eltiltása óta máshol is indult már eljárás, és a korábbi években többször kapták el eltiltás hatálya alatti és engedély nélküli vezetés miatt.