Elképesztő videó a bahmuti frontról egy ukrán katona szemszögéből

Egy roppant figyelemreméltó videó látott napvilágot a Bahmut melletti frontról, melyben egy ukrán katona nézőpontjából láthatunk egy igencsak forró összecsapást a lövészárokban, gránátokkal és lövések sokaságával.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

The Wall Street Journal birtokába jutott egy videó, amelyen az látható, hogy miként keveredett harcba egymással az ukrán és az orosz gyalogság egy Bahmut-közeli lövészárokban.

A felvétel még egy hónappal ezelőtt, április 9-én készült. Az árokrendszer az úgynevezett “élet útját” védte, amelyen keresztül az ukránok utánpótlást tudnak küldeni Bahmutba.

A térséget állandóan orosz tüzérségi csapások érik, amelyek elől az ukrán katonák csak a földbe ásott bunkerekben tudnak menedéket keresni. A videón is látható egy ilyen tüzérségi csapás, amint az egyik ukrán katona a helyszínre igyekszik.

A bunkerben találkozott is a társaival, de megtudta, hogy közülük ketten már nincsenek életben. Ezután még legalább egy tüzérségi lövedék becsapódott a közelükben.

A nagyobb baj viszont az volt, hogy kiderült: az orosz gyalogság behatolt a lövészárokba.

Ennek következtében tűzharc vette kezdetét, amelyben közvetlen közelről lőttek és kézigránátot dobtak egymásra az orosz és ukrán katonák. Mindez látható az alábbi videóban is (a felvétel megtekintését csak saját felelősségre ajánljuk).

A két gyalogság küzdelmét az ukránok nyerték, akik aztán segítséget kaptak egy másik ukrán egységtől is, ezáltal zsákutcába szorították az oroszokat, majd megölték őket.

Az ukrán katonák is elismerték, hogy a távolabb, sebesülten fekvő oroszoknak sem kegyelmeztek, mert – mint mondták a The Wall Street Journal szerint – még egy sebesült ember is képes lehet elhajítani egy kézigránátot.

Az összecsapás után az ukrán egység vezetője megparancsolta, hogy gyűjtsék be a lőszert a halottaktól, mert a következő harcnál még szükség lesz rá.

Az USA sokkal brutálisabban pusztította Irakot, mint az oroszok Ukrajnát

Hamisított Petőfi-festménnyel uszítanak Kárpátalján: a kozák zászlókat oroszra cserélték

(Index – Szent Korona Rádió)