Nem sokáig volt betiltva a ChatGPT Olaszországban

Újra elérhetővé vált a ChatGPT ott, ahol korábban betiltották. Az olasz adatvédelmi hatóság döntése szerint: most már megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket előírtak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, az olasz kormányzat úgy döntött, hogy adatvédelmi okokból azonnali hatállyal betiltja a ChatGPT nevű csetbotot. Ezzel Olaszország volt az első állam az Európai Unióban, amely így járt el.

A döntés mellett nem tartottak ki sokáig, mivel ismét elérhetővé vált az OpenAI cég mesterséges intelligenciára épülő chatbotja − közölte az olasz adatvédelmi hatóság (Garante).

A Garante korábbi véleménye szerint a ChatGPT igazolhatatlanul gyűjtött és tárolt nagy mennyiségű személyes adatot, valamint nem közölte megfelelően a felhasználókkal, hogy az oldal milyen személyes információkat tárol.

Az ügy kapcsán vizsgálni kezdték azt is, hogy a chatbot működése megfelel-e az Európai Unió általános adatkezelésre vonatkozó szabályzatának (GDPR).

Az OpenAI fokozott átláthatósággal és az európai felhasználók jogainak tiszteletben tartásával a hatósági engedély alapján újra elérhetővé tette a szolgáltatást Olaszországban

− olvasható a Garante közleményében.

Az olasz hatóság szerint az OpenAI immár megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket előírtak számára. A weboldal közérthetőbben magyarázza el, hogy hogyan kezeli a felhasználók adatait, bizonyos adatok megadását nem tette kötelezővé, míg a 13 év alatti gyermekek esetében korlátozta a használható funkciókat.

A ChatGPT új verziójával tennék karácsonyra (!) feleslegessé az embert

Valódi halhatatlanság helyett elektronikus, virtuális rabságot hoznak el a tudósok

(Index.hu nyomán Szent Korona Rádió)