Újabb tizenéves palesztin fiút lőttek agyon az izraeliek

Musztafa Amer Sabah

Idén már közel száz palesztin vesztette életét a ciszjordániai összecsapások folyamán. Az izraeli hadsereg most ismét egy kiskorút, egy 16 éves fiút lőtt agyon Betlehem mellett.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A tizenhat éves Musztafa Amer Sabahot mellkason lőtték Ciszjordánia déli részén, a Betlehem melletti Tuku nevű falu közelében. Az izraeli hadsereg kivizsgálja az incidenst. A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériumának jelentése szerint a tizenéves az izraeli katonákkal folytatott összecsapásban kapott lövést, majd egy betlehemi kórházban belehalt sérülésébe.

Idén már csaknem száz palesztint öltek meg Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben a támadások vagy a biztonsági erőkkel való összecsapások folyamán, akik közül néhányan civilek voltak, és többek halálának körülményeit vizsgálják.

2004 óta tavaly volt a legmagasabb a halálos áldozatok száma a palesztin területeken, megközelítette a százötvenet. A palesztin tisztségviselők úgy nyilatkoztak, hogy a razziákban Ciszjordánia 55 éve tartó, határozatlan idejű izraeli megszállásának megszilárdítását látják.

Egy mecsetet támadtak meg az izraeli katonák szerda reggel

Egyre agresszívabb az új izraeli kormány

(Magyar Hírlap nyomán Szent Korona Rádió)