„Elvágom a torkod” – késsel raboltak ki egy 14 éves fiút Kecskeméten

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint, késsel raboltak ki egy 14 éves fiút Kecskeméten. A gyerek hétfő délután hazafelé tartott az iskolából, amikor egy férfi keresztezte az útját, és pénzt követelt tőle.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Amikor a fiú nem adott neki pénzt, akkor a férfi agresszívvé vált. Követelőzni kezdett, majd azzal fenyegette a gyereket, hogy elvágja a torkát bicskával, ha nem ad neki pénzt. Mondandójának azzal adott súlyt, hogy végig a zsebében tartotta a kezét.

A rémült fiú átadta neki a tárcájában lévő kétezer forintot és eliszkolt. Az esetről értesítette az édesapját, aki hívta a rendőröket, akik hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt.

Épp indulni készültek, hogy felkutassák a rablót, amikor a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának egyik munkatársa meglátta az utca túloldalán kerékpározni. A rendőr a feltételezett elkövető nyomába eredt: futva követte az útvonalát, közben pedig értesítette a kollégáit.

A férfit pár sarokkal később elfogták, majd őrizetbe vették. A rendőrség kezdeményezte a bűncselekménnyel gyanúsított férfi letartóztatását.

Egy Mátraverebélyi néni bátran szemebeszállt a támadójával, lefegyverezte majd megfutamította a rablót

Itt vannak az ország legveszélyesebb települései

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)