Egy Mátraverebélyi néni bátran szemebeszállt a támadójával, lefegyverezte majd megfutamította a rablót

A rablási kísérlet után 4 órával már elfogták a férfit, aki egy légfegyverrel akart kirabolni egy idős nőt Kányáson.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A rendőrségre március 16-án az esti órákban érkezett bejelentés arról,

hogy mátraverebély-kányás településen élő idős nő lakásába egy maszkot viselő férfi betört és egy fegyverrel pénzt követelt tőle.

A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság és a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság munkatársai kezdtek nyomozni az ügyben.  Kiderült, hogy a férfi úgy jutott be az épületbe, hogy egy fogóval levágta a hátsó ajtó biztonsági láncát.

Az asszony erre a zajra felriadt és a hátsó terasz felé indult, ahol szembe találta magát a fekete ruhás, maszkot viselő férfivel.

A nyugdíjas azt mondta, a betörő egy fegyvert tartott a kezében, amiről később kiderült, hogy légfegyver, amit ráfogott a bottal közlekedő, idős asszonyra.

Pénzt követelt tőle. Az áldozat közölte, hogy nem tud neki adni, de nem ijedt meg. Hirtelen ráfogott a fegyver csövére, ami ettől letört. Az áldozat segítségért kiabált, amitől a férfi megijedt és elszaladt.

A rendőr-főkapitányság munkatársai és a bátonyterenyei rendőrök négy órán belül beazonosították és a lakásán elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 29 éves kányási lakost, akit fegyveresen, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki. A férfi beismerő vallomást tett.

Az asszonynál tartott házkutatáson a rendőrök megtalálták a lánc levágásához használt csípőfogót és a maszkot is.

A légfegyvert is megtalálták és lefoglalták, aztán megállapították, hogy műanyag alkatrésze hiányos. A fiatal támadót a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását a Pásztói Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.

Itt vannak az ország legveszélyesebb települései

“Úgyse kaptok el minket, kutyák!” – üzentek kalapáccsal kezükben a cigányok a rendőrségnek

(Elemi.hu nyomán Szent Korona Rádió)