Franciaországban hatalmas üzlet a migráció finanszírozása

Rengeteg pénzt hozhat egyeseknek a migráció Franciaországban.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

2021-ben a francia kormány közel több száz millió euróval támogatott vagy díjazott több mint ezer egyesületet. Ezek a pénzek, valamint a külső szereplők, például a Soros György hálózatának középpontjában álló Nyílt Társadalom Alapítványoktól származó összegek masszív ösztönzőket teremtenek Franciaország számára a nyitott határok politikájának folytatásához.

Amint arról a Valeurs Actuelles francia magazin beszámol, a migránsok támogatására és segítésére létrehozott egyesületek száma gyorsan megszaporodott az utóbbi években, és az opportunista szereplők készpénzre váltják Franciaország gyorsan változó demográfiai helyzetét.

Ezeknek az egyesületeknek, mint például a France Terre d’Asile, a La Cimade, a GISTI és a Refugee Forum, az a feladatuk, hogy az illegális bevándorlóknak már a Franciaországba érkezésük pillanatától kezdve segítsenek, többek között élelemmel és lakással látják el őket, és végigkísérik őket a menedékjog és más juttatások igényléséhez szükséges lépéseken.

Tekintettel az ilyen egyesületek megszaporodására, valamint a Franciaországba érkező migránsok rekordszámára, felmerült a kérdés, hogy honnan van pénz ezeknek a költséges műveleteknek a támogatására. Nathalie Goulet, a Demokraták és Függetlenek Uniója nevű párt képviselője 2022 decemberében levelet írt, amelyben feltette a fenti kérdést, valamint azt, hogy milyen gyakran kaptak pénzt a migránsokat segítő szervezetek.

A francia belügyminisztérium és a tengerentúli területekért felelős minisztérium április 13-án tette közzé válaszát, szintén a szenátus honlapján. Azt írja, hogy 2021-ben “közel 1350 egyesületet támogattak vagy díjaztak több mint 750 millió euró értékben, a bevándorlási, menekültügyi és integrációs missziós keretből.

Valószínűleg azonban még ennél is több pénzről lehet szó, hiszen az önkormányzatok is tetemes mennyiségű pénzzel támogatják a migránsokat segítő szervezeteket. Összességében Franciaországban évente körülbelül 25 milliárd eurót költenek a migránsokra, ami jól mutatja, hogy jelentős összegeket fordítanak erre a növekvő demográfiai csoportra.

Vállalkozók, politikai aktivisták, sőt vallási szervezetek is kisebb vagyonokat szerezhetnek, ha ezt a csoportot látják el a menekültotthonokban nyújtott mosodai szolgáltatásoktól kezdve az új szálláshelyek építéséig országszerte. Ugyanakkor az etnikai franciák már kisebbségbe kerülnek egyes városokban, mégis túlnyomó többségükben ők fizetik az újonnan érkezők lakhatási, oktatási és egyéb szociális költségeinek oroszlánrészét.

Veszélyes gyógyszerek, levetett ruhák, iratok, emberi ürülék – A migránsok nyomában a szerb-magyar határon

A népesség 10 százalékát migránsok teszik ki Franciaországban

(V4N4 nyomán Szent Korona Rádió)