A népesség 10 százalékát migránsok teszik ki Franciaországban

A migránsok 2021-re Franciaország lakosságának mintegy 10 százalékát tették ki – jelentette be csütörtökön az INSEE francia nemzeti statisztikai hivatal.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A 7 millió migráns több mint egyharmada, 36 százaléka érkezése óta megszerezte a francia állampolgárságot. Közel felük, 47,5 százalékuk Afrikában, 33,1 százalékuk Európában, 13,6 százalékuk pedig Ázsiában született.

Származási országaik sorrendben a következők: Algéria (12,7 százalék), Marokkó (12 százalék), Portugália (8,6), Tunézia (4,5), Olaszország (4,1), Törökország (3,6) és Spanyolország (3,5).

Átlagosan egy kivándorló jut négy illegális bevándorlóra. A kivándorlók többsége felsőfokú tanulmányai befejezése után távozik az országból.

Franciaországban jelenleg viták folynak egy új bevándorlási törvényjavaslatról, amely megkönnyítené a nemkívánatos bevándorlók kitoloncolását, elsősorban azokét, akik bűncselekményt követtek el. A javaslat célja emellett a munkaerőpiac szabályozása a feketén foglalkoztatott illegális bevándorlók kiszűrésére.

A törvényjavaslatot a bal- és jobboldal egyaránt bírálja. A jobboldal – amely azt szeretné, hogy csökkenjen a migránsok száma – azért, mert túl enyhének, a baloldal pedig azért, mert túl szigorúnak találja.

Migránsérzékenyítő társasjáték?

Királyságnak kiáltották ki területüket a migráns embercsempészek

(Orientalista nyomán Szent Korona Rádió)